Natáčanie nahých scén nie je vôbec jednoduché, vyjadrila sa aj Daenerys

NETKY.SK • 27 November 2019, 13:15 • 2 min
Natáčanie nahých scén nie je vôbec jednoduché, vyjadrila sa aj Daenerys

Kedysi nahé scény vo filmoch neboli prípustné, dnes sa stali ich bežnou súčasťou.

slovakia

left justify in out

Niektorým hercom nerobí problém vyzliecť sa pred kamerami donaha, iným je to však mimoriadne nepríjemné. Bohužiaľ neraz si vyberať nemôžu a urobia to, čo od nich tvorcovia diela žiadajú.

 

Nahota a násilie vládne v Hry o tróny

 

Nahota sprevádzaná násilím nebola výnimkou ani v obľúbenom seriáli Hry o tróny. Jednej z hlavných úloh sa zhostila britská herečka Emilia Clarke, ktorá si zahrala dračiu kráľovnú Daenerys Targaryenovú. Ako uvádza portál The Guardian, herečka musela tiež pred kamerami zhodiť šaty, ale nebolo to pre ňu nič príjemné.

 

Clarke mala v čase, keď sa natáčanie seriálu začalo, len 23 rokov, ale tvorcovia na jej vek nedbali a pred kamerami sa musela vyzliecť rovnako, ako iní herci. Pre herečku to bola rana pod pás a pred natáčaním nahých scén ju takmer vždy zaplavili slzy. Pre podcast herca Daxa Sheparda s názvom Armchair Expert sa herečka vyjadrila, že spočiatku netušila do čoho ide. Potom, keď jej tvorcovia seriálu poslali scenár, zistila, v čom je háčik.

 

Emily však len nedávno ukončila štúdium a pomyslela si, že ak je v danej scéne nahota, zrejme je nevyhnutné, aby tam bola. Rozhodla sa preto, že natáčanie nahých scén bude brať rovnako ako ostatné scény - proste ako prácu, ktorú treba urobiť.

 

 

Herečka dodáva, že na natáčaní podobného seriálu sa doteraz ešte nikdy nepodieľala a zrazu sa ocitla nahá pred neznámymi ľuďmi v neznámom prostredí a nevedela, čo sa od nej očakáva a čo očakáva sama od seba.

 

Vyvíjaný nátlak 

 

Vzhľadom k tomu, že išlo o herečkinu prvú veľkú úlohu, nahota nebola jediným problémom. V rozhovore s Daxom Shepardom dodáva, že počas natáčania celej prvej série mala o sebe vážne pochybnosti a myslela si, že nie je dosť dobrá na to, aby si zaslúžila uznanie. Od začiatku natáčania Hry o tróny ubehlo už 10 rokov a dnes 33-ročná herečka hovorí, že nakoniec to všetko zvládla, najmä však vďaka podpore a pomoci hereckého kolegu Jasona Momo, ktorý ju celý čas ochraňoval.

 

 
 
 
 
 

 

V prvej sérii hral Momoa postavu Khal Drogo, ktorý v jednej zo scén Daenerys v podstate znásilnil počas svadobnej noci. Emilia sa v rozhovore vyjadrila, že táto scéna bola nepríjemná pre všetkých, Momoa však bol ešte nešťastnejší, než ona sama. Našťastie Momoa už v tej dobe mal značné herecké skúsenosti a staral sa o to, aby všetko prebehlo čo najhladšie a najrýchlejšie.

 

 

Našťastie Emilia si od natáčania danej scény uvedomila, že nahota nie je vždy potrebná do takej miery, ako ju tvorcovia vyžadujú. Dodáva, že počas natáčania na ňu bol neraz vyvíjaný nátlak a tvorcovia jej kládli otázku, či chce fanúšikov naozaj sklamať. Po čase sa však naučila nátlaku čeliť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies