Slováci na MS bez zraneného Sekeru, k dispozícii je Gáborík

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 12:03 • 2 min
Slováci na MS bez zraneného Sekeru, k dispozícii je Gáborík

JIHLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia môže na májových majstrovstvách sveta v ČR využiť služby zatiaľ kvarteta hráčov zo zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Trojica Andrej Meszároš, Richard Pánik a Tomáš Kopecký už skôr potvrdila účasť na šampionáte, teraz k nim môže pribudnúť aj Marián Gáborík. Vo štvrtok sa v NHL rozhodlo, že v sobotu sa skončí klubová sezóna pre Los Angeles. Útočník Kings by sa pred MS mohol pripojiť k reprezentácii, predbežne už prisľúbil účasť.


"V Los Angeles je dnes určite veľké sklamanie. Gáboríka preto budeme kontaktovať až v sobotu, je to pochopiteľný krok. Ešte sa hrá súťaž, preto nebudeme písať oficiálny list do LA. Od Mariána máme prísľub, že sa pridá k národnému tímu. Budeme ho smerovať tak, aby sa 21. apríla hlásil na záverečnú časť prípravy. Tam už budú všetci hráči z NHL. Ide o Andreja Meszároša, Richarda Pánika i Tomáša Kopeckého, s nimi sme dohodnutí. U Marko Daňa musíme počkať na vývoj v AHL, ako dopadne Springfield. Marinčin pravdepodobne bude musieť ísť na farmu a k dispozícii by mohol byť po 1. kole play-off AHL," prezradil pre Rádio Slovensko v piatok predpoludním generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.
Kouč Vůjtek nemôže v súvislosti s MS rátať so zraneným obrancom Andrejom Sekerom, ktorého trápi pravé koleno. "Dnes vychádzame z informácie, že Andrej Sekera bude dlhšie zranený a pre potreby národného mužstva nebude k dispozícii," pokračoval Otto Sýkora a doplnil, že už v pondelok sa k reprezentácii pripojí dvojica hráčov Sparty Praha Juraj Mikuš a Marek Ďaloga. "Lukáš Cingeľ a Martin Réway boli zranení, aktuálne sú u lekárov a čakáme na správu, či budú môcť prísť na zraz do Popradu," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies