Slováci musia proti Nemcom potvrdiť úlohu favorita

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 14:26 • 2 min
Slováci musia proti Nemcom potvrdiť úlohu favorita

HELSINKI - Slovenských hokejových reprezentantov čaká v pondelok tretí zápas B-skupiny na 77. majstrovstvách sveta proti výberu Nemecka. Môže výrazne prehovoriť do postupových ambícii zverencov trénera Vladimíra Vůjtka.

slovakia

left justify in out

Slováci majú po dvoch dueloch na konte tri body. V prvom stretnutí zdolali Francúzsko jasne 6:2, no v druhom po dobrom výkone podľahli domácemu Fínsku 0:2. Tréner bol napriek smoliarskej prehre s hrou spokojný a chce, aby sa jeho zverenci aj v ďalších dueloch prezentovali v podobnom duchu. "Musíme stavať na hre, ktorú sme hrali v dvoch úvodných zápasoch. Predvádzali sme výborný hokej a dá sa povedať, že proti Fínom skoro bez chýb. Myslím si, že v mužstve je zdravý duch a chlapci ukazujú, že chcú postúpiť ďalej," povedal Vůjtek.

Dobrý dojem zatiaľ zanechali aj nemeckí hokejisti, ktorí v úvodnom zápase poriadne potrápili domácich Fínov a prehrali 3:4 až po predĺžení. V nedeľu popoludní mali na programe súboj s ďalším z veľkých favoritov turnaja Ruskom. Slováci si však proti svojmu tretiemu súperovi a konkurentovi o postupovú priečku do štvrťfinále verili. "Musíme rýchlo zabudnúť na sklamanie a vrátiť sa tam, kde sme boli na začiatku zápasu s Fínskom. Presne tak chceme nastúpiť proti Nemecku a musíme potvrdiť úlohu favorita," dodal Vůjtek.

Traja hráči zo zámoria

Kanadský tréner Nemecka Pat Cortina priviedol do Helsínk skúsený výber z najvyššej domácej súťaže, ktorý doplnili traja hráči zo zámoria. Do obrany prišiel spoluhráč Andreja Sekeru z Buffala Sabers Christian Ehrhoff a ofenzívu vystužili partner Tomáša Kopeckého Z Floridy Panthers Marcel Goc, ktorý v prvom zápase nazbieral tri asistencie, a Marcel Noebels z nižšej AHL.

Slováci sa stretli s Nemeckom v doterajšej histórii 45-krát, pričom sa z víťazstva tešili v 25 zápasoch, jeden duel sa skončil remízou a 19 prehrali. Naposledy sa so svojím najbližším súperom stretli na tohtoročnom Nemeckom pohári, kde prehrali 0:2. Ani posledný duel na majstrovstvách sveta nedopadol v ich prospech, keď Nemcom podľahli v roku 2011 na domácom ľade v Bratislave 3:4.

Zápas s Nemeckom v helsinskej Hartwall Arene je na programe v pondelok o 15.15 SELČ.

Predpokladané zostavy:

Slovensko: Staňa (Janus) - Sekera, Mezei, Sersen, Ďaloga, Jurčina, Vydarený, Mihálik - Radivojevič, Bližňák, Kopecký - Šatan, Stümpel, L. Hudáček - Miklík, Kukumberg, Záborský - Bartek, Ölvecký, Surový

Nemecko: Zepp (Endraas) - Hordler, Ehrhoff, Müller, N. Goc, Ankert, Baxmann, Kohl - M. Goc, Schutz, Rankel - Gogulla, Ullmann, Wolf - Seidenberg, Tripp, Kink, Noebels, Hager, Greilinger - Mauer



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies