Renomovaní tvorcovia pripravujú film o Michaelovi Jacksonovi

NETKY.SK • 8 Február 2022, 17:53 • 2 min
Renomovaní tvorcovia pripravujú film o Michaelovi Jacksonovi

WASHINGTON - Na snímke pracujú americkí filmoví producenti Graham King a John Logan. Podľa produkčnej spoločnosti Lionsgate film ponúkne divákom „podrobný pohľad na komplikovaného muža“, ktorý sa stal kráľom popu a tiež priblíži umelecký proces vzniku jeho piesní.

slovakia

left justify in out

„S rodinou Jacksonovcov som sa po prvý raz stretol v roku 1981. Je mi cťou priniesť ich odkaz na veľké plátno,“ uviedol producent King vo vyhlásení. Tvorcovia filmu ani spoločnosť Lionsgate zatiaľ ďalšie informácie o pripravovanom filme nezverejnili. Nie je teda známe, kto bude snímku režírovať, ani kto si vo filme zahrá.

 

 

Spomínaný oscarový producent Graham King má však na konte komerčne úspešný film o skupine Queen s názvom Bohemian Rhapsody a scenárista John Logan sa podieľal na populárnom filme Gladiátor.

 

Michael Jackson získal počas svojej kariéry 13 hudobných cien Grammy. Medzinárodnou hviezdou sa stal v roku 1983 po vydaní albumu Thriller, ktorý sa stal najpredávanejším albumom všetkých čias. Spevák zomrel 25. júna 2009 vo veku 50 rokov na predávkovanie Propofolom. Počas života čelil obvineniam z pedofílie.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Billie Eilish zachránila fanúšičku

 

V roku 2019 zverejnila televízna stanica HBO dokumentárny film Leaving Neverland, ktorý priniesol svedectvá dvoch mužov, Wadea Robsona a Jamesa Safechucka, ktorí tvrdia, že ich Jackson sexuálne zneužíval, keď mali 10 rokov. Súd však žaloby zamietol.

 

 

Agentúra AP tvrdí, že po sérií súdnych víťazstiev, ktoré ukončili právne spory okolo obvinení zo sexuálneho obťažovania, sa začalo obchodu so značkou Jackson dariť. Jacksonova pozostalosť zarobila za uplynulých jedenásť rokov zhruba 2,5 miliardy amerických dolárov. Jackson je vďaka tomu podľa magazínu Forbes najlepšie zarábajúcou zosnulou celebritou na svete.

 

Možno vás zaujme: Miro Žbirka navždy! Fanúšikovia legendárneho speváka sa majú na čo tešiť

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies