Zelenskyj: Zachraňujeme aj Európu, žiadame o ďalšie zbrane

NETKY.SK • 7 August 2022, 08:40 • 2 min
Zelenskyj: Zachraňujeme aj Európu, žiadame o ďalšie zbrane

KYJEV - Ukrajinský prezident v príhovore poďakoval Spojeným štátom, ktoré nedávno oznámili, že Kyjevu poskytnú ďalšie zbrane v hodnote 550 miliónov dolárov. Zároveň požiadal spojencov o ďalšie dodávky vojenskej pomoci.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom pravidelnom videopríhovore zverejnenom v noci na nedeľu pochválil armádu za úspešné odrážanie útokov ruských jednotiek. Zároveň vyzdvihol kľúčovú úlohu, ktorú vo vojne zohrávajú zbrane dodané západnými krajinami. TASR správu prevzala od agentúr AFP a DPA.

 

Z domova: Naď šokuje: Chcem odísť z politiky! Z čoho obvinil Sulíka?

 

obrazok

 

Zelenskyj ďalej povedal, že ukrajinské jednotky zaznamenali dôležité výsledky v ničení logistiky ruskej armády." Dodal, že každý útok na sklady munície či veliteľské stanovištia nepriateľa zachraňuje životy nás všetkých,Európu, ukrajinských vojakov a civilistov."

Ukrajinský prezident v príhovore taktiež opätovne obvinil Rusko z terorizmu. Ruskí teroristi použili po prvýkrát atómovú elektráreň na účely teroru."

Ukrajina: Šéfka AI na Ukrajine: Amnesty International sa spreneverila svojim hodnotám a šíri dezinformácie

 

img

 

Ako sme vás včera informovali, Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) sa už celé týždne snaží o to, aby mohol Záporožskú elektráreň navštíviť tím jej inšpektorov. Ukrajinská strana však takýto krok odmieta pre obavy, že by to v očiach medzinárodného spoločenstva legitimizovalo ruskú okupáciu elektrárne.

 

Najnovšie správy z elektrárne: Ukrajina tvrdí, že hrozí únik radiácie!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona