MS: Mexiko a USA postúpili na MS v Katare

NETKY.SK • 31 Marec 2022, 08:57 • 2 min
MS: Mexiko a USA postúpili na MS v Katare

MEXICO CITY – Futbalisti Mexika a USA sa pripojili ku Kanade a v noci na štvrtok si vybojovali priamy postup zo zóny CONCACAF na tohtoročné MS v Katare.

slovakia

left justify in out

Po Kanaďanoch si vybojovali postup aj futbalisty USA a Mexica

 

Kanaďania boli pred zápasmi záverečného 14. kola kvalifikácie jediní istí postupujúci, na svetovom šampionáte sa predstavia po 36 rokoch. Blízko k zisku miestenky však boli aj hráči USA a Mexika.

Američanov mohla o účasť na šampionáte pripraviť iba vysoká prehra o šesť a viac gólov v záverečnom kole na pôde štvrtej Kostariky, ktorej napokon podľahli "postačujúco" 0:2. Kostarika zabojuje o postup v júnovej interkontinentálnej baráži proti Novému Zélandu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U.S. Soccer (@ussoccer)

 

Mexiko zdolalo doma Salvádor vďaka presným zásahom z prvého polčasu 2:0 a poskočilo v konečnej tabuľke na druhé miesto pred USA. Na MS postúpilo ôsmykrát za sebou. Kanada vyhrala kvalifikáciu zóny CONCACAF pri rovnosti bodov s Mexikom vďaka lepšiemu skóre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies