Suja má zaplatiť pokutu za obliatie Matoviča

NETKY.SK • 16 Február 2022, 18:34 • 2 min
Suja má zaplatiť pokutu za obliatie Matoviča

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Suja má zaplatiť 1 000 eur za to, že ešte v máji 2021 oblial pohárom vody v pléne NR SR ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Rozhodli o tom členovia Mandátového a imunitného výboru NR SR na stredajšom zasadnutí.

slovakia

left justify in out

Suja dostal pokutu v rámci disciplinárneho konania, ktoré na neho podal predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina). Suja čelil aj konaniu za svoje výroky o poslancovi Jánovi Benčíkovi (SaS), keď ho označil za vraha. Výbor už dávnejšie rozhodol, že sa má Benčíkovi ospravedlniť. Tento bod bol zaradený v programe aktuálnej schôdze ešte v jej úvode. Suja v pléne vystúpil, no Benčíka opätovne kritizoval a označoval ho za eštebáka. Šéfka výboru Anna Andrejuvová (OĽaNO) pre TASR uviedla, že nešlo o ospravedlnenie, preto výbor v stredu rozhodoval o pokute 1 000 eur.

 

img

 

Uznesenie však členovia výboru neschválili, chýbal jeden hlas. Konanie v tejto veci tak podľa Andrejuvovej skončilo. Benčík podal na Suju ešte jeden podnet za výroky v pléne, ktorými sa cíti dotknutý. Podľa Andrejuvovej malo ísť o rokovanie z decembra 2021, kde vo faktickej poznámke označil Suja Benčíka za „udavača a chudáka“. Benčík namieta aj ďalšie výroky Suju. O tomto podnete informovala šéfka výboru členov. O tom, či sa začne disciplinárne konanie, majú rozhodnúť na ďalšej schôdzi výboru.

 

Možno vás zaujme: Maturitné skúšky budú v štandardnom režime, vyhlásil Gröhling



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies