Slováci budú môcť ísť na pracovnú dovolenku do Kórey

NETKY.SK • 7 Jún 2019, 17:39 • 2 min
Slováci budú môcť ísť na pracovnú dovolenku do Kórey

BRATISLAVA - Na takzvanú pracovnú dovolenku, teda maximálne ročné štúdium spojené s krátkodobou zárobkovou činnosťou, budú môcť mladí Slováci vycestovať aj do Kórejskej republiky.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) sa na tom v piatok dohodol so šéfkou juhokórejskej diplomacie Kang Kjong-wha. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ).

 

"Som presvedčený o tom, že pre mladých ľudí, bez ohľadu na to, či sú zo Slovenska alebo z Kórejskej republiky, ide o skvelú príležitosť, ako nielen spoznať naše krajiny, ale predovšetkým získať neoceniteľné skúsenosti, ktoré môžu následne využiť v praxi," poznamenal pri tejto príležitosti Lajčák, ktorý s kórejskou rezortnou partnerkou bilaterálne rokoval po ministerskej vrcholnej schôdzke amite V4 + Kórea.

 

img

 

Slovensko má v súčasnosti uzatvorené zmluvy o programe pracovnej dovolenky s Kanadou a Novým Zélandom. S Taiwanom a Austráliou zas podpísalo memorandum o realizácii projektu pracovnej dovolenky, podobný program vláda schválila aj pre Japonsko.

 

"Jednotlivé zmluvy, respektíve memorandum, detailne špecifikujú podmienky, za akých môže byť pracovná dovolenka realizovaná," vysvetľuje na svojej stránke Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

 

Všeobecnými podmienkami pracovnej dovolenky sú napríklad vek 18-35 rokov alebo uzatvorenie poistenia. Z podmienok tiež vyplýva, že na pracovnej dovolenke sa občan môže zúčastniť len raz a nesmú ho pri tom sprevádzať osoby, ktoré by boli od neho závislé.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies