Prebúdza vás nízka hladina cukru v krvi? Spite lepšie s medom

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 12:21 • 2 min
Prebúdza vás nízka hladina cukru v krvi? Spite lepšie s medom

Trpíte dlhodobou nespavosťou, ktorá vám spôsobuje problémy v práci a osobnom živote? Pre upokojenie tela a mysle nemusíte hľadať hneď lieky len v lekárni, ale vyskúšať kvalitný med.

slovakia

left justify in out

Náš nočný nepokoj často súvisí nielen s psychickými problémami, nezdravou stravou a nevhodným životným štýlom, ale aj hladinou cukru v krvi. Možno ste o tom nevedeli, ale práve cez noc náš mozog spotrebuje enormné množstvo energie na bežný čistiaci proces glymfatickým systémom.

 

Takpovediac sa mozog „preplachuje“, čím sa bunkové odpadové produkty prenášajú do pečene, kde sa odstránia. Ako súvisia nízke hladiny cukru v krvi s našou nespavosťou? Stáva sa vám, že sa aj napriek kvalitným masívnym posteliam v noci prebudíte a potom nemôžete zaspať? Za tento stav nemôžete obviňovať svoj nábytok, pretože nespavosť môžu spôsobovať nízke hladiny cukru v krvi.

 

Nočné čistenie tela

 

Ide o akýsi samočistiaci proces pečene a mozgu, v dôsledku ktorého nám môže hladina cukru v krvi klesnúť a spôsobiť okrem iného aj prudké prebudenie. Keď hladina cukru v krvi klesne príliš nízko, spustí sa prudký nárast kortizolu na zvýšenie hladiny cukru v krvi a zvýšenie tvorby glykogénu v pečeni. A práve toto nás zobudí. O vašu stabilitu a pokoj sa môže postarať med, ktorý je účinným bio prostriedkom, ktorý vám pomôže sa konečne vyspať. 

 

Med okrem glukózy a fruktózy obsahuje aj množstvo enzýmov, vitamínov, minerálov a iných bioaktívnych látok, ktoré znižujú mnohé nevýhody obsahu cukru, čím menej ovplyvňujú hladinu cukru v krvi a udržiavajú ju stabilnú. Na rozdiel od bežného domáceho cukru má manukový med protizápalový účinok a môže dokonca zlepšiť hladinu lipidov v krvi .

 

Prečítajte si aj: Na sankčnom zozname Európskej únie je aj európsky šéf Nočných vlkov Jozefa Hambálek

 

img

 

 

Zo sveta: Maďarská ministerka spravodlivosti Vargová rázne zareagovala na situáciu na Ukrajine. Čo povedala?

 

Ako optimalizovať spánok s manukovým medom?

 

Pred spaním si dajte jednu až dve čajové lyžičky čistého medu. Je dôležité, aby ste med nerozpúšťali v horúcej vode, pretože tým stratíte veľa cenných účinných látok. Často nám v dobrej viere rodičia dávali pred spaním práve horúce mlieko s medom. Nielen kvôli ťažko stráviteľnému kazeínu v mlieku by ste ale mali na tento zvyk zabudnúť a experimentovať zatiaľ len s čistým a chutným manukovým medom.

 

Zvláštnosťou tohto medu je, okrem iného, vysoká miera stabilnej antibakteriálnej aktivity z nektáru kvetu manuka, vďaka ktorému je jeho schopnosť posilniť naše telo ešte vyššia. Dôležité však je, že vám pomôže dostať hladiny cukru v krvi počas noci do požadovanej stability a konečne sa vyspíte.

 

Čo vám ešte zlepší kvalitu spánku?

 

Nespavosťou u nás trpí čoraz viac ľudí a aj malých detí. Lieky však nie sú vždy jediná cesta, ako sa to dá zmeniť. Okrem medu môžete svoj spánok ďalej optimalizovať aj niekoľkými jednoduchými metódami.

 

Znížte modré svetlo hneď, ako sa vonku zotmie. Stlmte svetlá a zapáľte si sviečky. Nebojte sa využiť silu modernej zvukovej izolácie stien v byte. Vypnite na noc Wi-Fi, pretože elektromagnetické žiarenie brzdí vašu prirodzenú regeneráciu a metabolické procesy. Držte sa svojej chronobiológie a choďte spať každý deň približne v rovnakom čase. Môžete sa tak vyhnúť aj obávanej Alzheimerovej chorobe, pretože práve počas kvalitného spánku sa látky prenášajúce toto ochorenie odbúravajú najlepšie.

 

Z domova: Eduard Heger varuje Európu: „V pomoci Ukrajine nemôžeme poľaviť."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies