Šli za prácou do Mexika, no nelegálne im odobrali orgány. Jeden mladík zomrel, druhý je v kóme

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 16:11 • 2 min
Šli za prácou do Mexika, no nelegálne im odobrali orgány. Jeden mladík zomrel, druhý je v kóme

Mladíci v prvej polovici februára odišli do Mexika za prácou. Rodinám o smrti jedného z nich povedali až počas minulého týždňa.

slovakia

left justify in out

Muži vo veku približne 20 rokov do Mexika vyrazili za prácou. Vtedy ešte nevedli, že táto cesta sa premení na horor a jeden z nich dokonca príde o život. V Mexiku sa stali obeťami nelegálneho odoberania orgánov. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na poľský spravodajský server Onet

 

Ministerstvo zahraničných vecí v Poľsku smrť jedného z mladíkov potvrdila, no iné podrobnosti doposiaľ nezverejnilo. Muži údajne prišli o obličku ale aj iné, zatiaľ nešpecifikované orgányTretí Poliak, ktorý dvojicu sprevádzal, sa podľa ministerstva vrátil do Poľska. Mexická prokuratúra záležitosť vyšetruje.

 

Mexiko patrí medzi krajiny s najvyššou mierou násilnej kriminality na svete. Úrady tvrdia, že miestne gangy sa v posledných rokoch začali okrem tradičného obchodovania s drogami venovať aj obchodovaniu s ľuďmi a odobratými orgánmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies