Dlhoročný kapitán PSG sa sťahuje z Paríža už v lete, v hre je aj jeho návrat do Talianska

NETKY.SK • 9 Jún 2020, 08:37 • 2 min
Dlhoročný kapitán PSG sa sťahuje z Paríža už v lete, v hre je aj jeho návrat do Talianska

PARÍŽ - Brazílsky futbalista Thiago Silva v lete s veľkou pravdepodobnosťou odíde z tímu úradujúceho francúzskeho majstra Paríža Saint-Germain. Podľa denníka L'Equipe prejavili o 35-ročného stopéra záujem jeho bývalý klub AC Miláno i anglický Everton.

slovakia

left justify in out

V oboch prípadoch by sa Silva vrátil do minulosti. DO PSG prestúpil práve z AC a v Evertne pôsobí momentálne jeho kouč zo San Sira Carlo Ancelotti.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Carlo Ancelotti (@mrancelotti),

 

Gigant z Paríža má finančné problémy 

Športový riaditeľ PSG Leonardo údajne telefonoval so Silvom a oznámil mu, že klub s ním nepredĺži zmluvu. Tá vyprší 30. júna, Silva po tomto dátume ešte pomôže Parížu v záverečnej fáze Ligy majstrov a potom bude mať štatút voľného hráča. Kameňom úrazu nepredĺženia kontraktu je podľa francúzskych médií Silvov odmietavý postoj k zníženiu platu. Po tom, ako sa v apríli prerušila sezóna Ligue 1 kvôli pandémii koronavírusu, sa PSG snaží znížiť svoj platový strop. Klub čelí odhadovaným stratám vo výške viac ako 200 miliónov eur.

 

 

Spomínajú sa aj iné mená 

PSG pravdepodobne umožní odchod aj ďalších hráčov. Spomína sa Edinson Cavani, Thomas Meunierom a Laywin Kurzawa. Všetkým trom hráčom končia platné zmluvy po skončení tejto sezóny. V lete sa tak stanú voľnými hráčmi na prestupovom trhu. 

 

Z kapitána AC kapitán PSG  

Kapitán brazílskej reprezentácie pôsobil v Miláne v rokoch 2009-2012, v sezóne 2010/2011 pomohol "rossoneri" k zisku talianskeho titulu. Do Paríža zamieril v lete 2012 a s klubom z Parku princov vybojoval sedem majstrovských titulov.

 

img

 

Niečo sa chystá? 

Je jasné, že PSG zrejme chystá do budúcej sezóny niečo veľké. Po odchode stopéa, ktorý dlhé roky predstavoval pevný základ obrany, bude chcieť zrejme vedenie prilákať hviezdnu svetového formátu ako Raphael Varane (Real Madrid) či Samuel Umtiti (FC Barcelona). Otázkou ale zostáva, či sa klub dokáže spamätať z tejto krízy, a či vôbec bude mať dostatok financií na podpis veľkej hviezdy. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies