AKTUALIZOVANÉ: Jedného z obvinených v kauze Mýtnik polícia zadržala v Dubaji

NETKY.SK • 17 Február 2021, 18:00 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Jedného z obvinených v kauze Mýtnik polícia zadržala v Dubaji

Interpol v Spojených arabských emirátoch zadržal Michala Suchobu. Stalo sa tak v Dubaji. Podnikateľ v IT je v kauze Mýtnik obvinený spolu s Františkom Imreczem, Jozefom Brhelom a ďalšími.

slovakia

left justify in out

Policajtom z oddelenia cieľového pátrania odboru pátrania a kriminalisticko-technických činností Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru (PZ) SR sa podarilo operatívnou cestou získať informácie o pobyte hľadaného Michala S. z kauzy Mýtnik na území Spojených arabských emirátov (SAE). Ako informovala hovorkyňa PZ Denisa Bárdyová, policajní pátrači, takzvaní lovci lebiek, získané operatívne informácie poskytli prostredníctvom Úradu medzinárodnej policajnej spolupráce Národnej ústredni Interpol Slovensko a tí ju v rámci siete Interpol poskytli svojim partnerom v SAE. Michala S. dnes zadržali príslušníci Interpolu SAE.

 

img

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ Hlas-SD vyzval vládu, aby podala demisiu a prezidentka vymenovala úradnícku vládu

Hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla pre agentúru SITA uviedol, že v prípade, ak Interpol potvrdí informáciu o zadržaní Michala S. v SAE, rezort spravodlivosti na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) odošle informáciu so žiadosťou o preložené podklady nevyhnutné k vypracovaniu a zaslaniu žiadosti o vydanie. „Keďže medzi Slovenskou republikou a SAE neexistuje bilaterálna zmluva a SAE nepristúpili k nijakému medzinárodnému Dohovoru, ktorý by explicitne upravoval vyžiadanie na trestné konanie alebo výkon trestu odňatia slobody, extradičná žiadosť bude zaslaná diplomatickou cestou na základe reciprocity (vzájomnosti),“ doplnil s tým, že žiadosť s podkladmi v súlade s kritériami právneho poriadku SAE musí byť do 30 dní zaslaná na základe vzájomnosti do SAE.

Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková potvrdila, že Interpol Abú Dabí dnes oznámil ŠTS informáciu o zadržaní obvineného Michala S. v SAE. Podnikateľ v IT Michal S. je obvinený spolu s Františkom I., Jozefom B. a ďalšími v kauze Mýtnik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies