Slepá sučka sa zatúlala a strávila dva týždne v aljašských lesoch

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 17:13 • 2 min
Slepá sučka sa zatúlala a strávila dva týždne v aljašských lesoch

USA - Jedenásťročná slepá sučka labradorského retrívera sa vo februári stratila majiteľom z aljašského mesta Fairbanks a dva týždne sa túlala po miestnych lesoch, kde teplota dosahovala až -40 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Madera, ktorá prišla o zrak následkom autoimunitného ochorenia, si podľa jej majiteľa Eda Davisa na slepotu zvykla, aj napriek tomu ho však šokovalo, keď zistil, že sa stratila a je odkázaná sama na seba. V čase, keď sa zatúlala, bol majiteľ pracovne mimo domu, hľadala ju preto iba jeho manželka. Davis sa vrátil domov až po dvoch týždňoch a spustil ďalšiu vlnu pátrania, od ktorej však veľa neočakával. Ako prezradil pre miestny denník Fairbanks Daily Newsminer, chodil po lesných cestách a hľadal stopy, ktoré mohol zanechať jeho domáci miláčik. Davis bol podľa vlastných slov pripravený aj na to, že nájde už iba jej zmrznuté telo.

 

Pátranie po stratenej sučke však malo šťastný koniec, Maderu totiž objavil sused Davisovcov. Constantine Khrulev sa šiel bicyklovať so svojím psom, ktorý mal na sebe pripevnený zvonček, keď zrazu začul skučanie. Vybral sa teda smerom, odkiaľ zvuky prichádzali, až dorazil k Madere necelý kilometer od cesty. Našiel ju vraj vďaka tomu, že reagovala na cenganie zvončeka. Madera za dva týždne, ktoré strávila vonku v extrémne chladnom počasí, schudla šesť kilogramov. Podľa veterinárov je však jej stav s ohľadom na to, čím si musela prejsť, pomerne dobrý, očakávajú preto, že sa úplne zotaví. 

 

Khurlev požiadal Davisovcov, aby ako odmenu za to, že našiel ich milované zvieratko, venovali 100 amerických dolárov (v prepočte približne 90 eur) miestnemu útulku. Davisa susedova nesebeckosť dojala a rozhodol sa, že zariadeniu vo Fairbankse daruje 250 dolárov (takmer 225 eur). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies