Slávnu Maracanu spustočili vandali, mesiace bola bez dodávky svetla

NETKY.SK • 24 Február 2017, 15:25 • 2 min
Slávnu Maracanu spustočili vandali, mesiace bola bez dodávky svetla

RIO DE JANEIRO - Brazílsky futbalový chrám Maracaná je opäť pod prúdom. Elektrárenská spoločnosti Light obnovila dodávku energie po tom, ako jej prevádzkovateľ štadióna v Riu de Janeiro uhradil 1,3 milióna reálov (430-tisíc USD) za obdobie od novembra minulého roka do januára 2017. Prerušil ju 26. januára.

slovakia

left justify in out

Elektrárne naďalej rokujú o 1,8 milióna reálov (600-tisíc USD), ktoré jej stále dlhujú organizátori vlaňajších olympijských a paralympijských hier. Tí majú stále miliónové záväzky voči viacerým dodávateľským firmám.      

Dejisko finále futbalových majstrovstiev sveta 2014 a ceremoniálov OH 2016 upadlo v uplynulých týždňoch do havarijného stavu. Dokresľujú ho stovky vytrhaných sedadiel, ukradnuté televízory, zničený ovál z umelej trávy či hnedá farba pôvodného trávnika, ktorému chýba zavlažovanie. Spoločnosť Odebrecht, ktorá je prevádzkovateľom štadióna, vyzvala štát Rio de Janeiro, aby športovisko spravoval sám.

 

Rio však má veľké starosti s vlastnou finančnou situáciou. Niektorým učiteľom, zdravotným sestrám a iným zamestnancom nevyplatil mzdy už niekoľko mesiacov. V Riu meškajú aj platby dôchodkov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies