VIDEO Slávnostné otvorenie EURA 2016 vo Francúzsku sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 06:43 • 2 min
VIDEO Slávnostné otvorenie EURA 2016 vo Francúzsku sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia

PARÍŽ - Prísne bezpečnostné opatrenia sprevádzali dnes príchod fanúšikov na otváracie stretnutie futbalového šampionátu EURO 2016, v ktorom si na štadióne Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis pred očami mnohých prominentných divákov vrátane prezidenta hostiteľskej krajiny Francoisa Hollanda zmerajú sily reprezentácie Francúzska a Rumunska.

slovakia

left justify in out

Futbalová nálada ovláda s postupujúcim časom metropolu na Seine, kde tamojšia radnica nasadila 50 vozidiel navyše, aby z ulíc hlavného mesta čo najskôr odviezli komunálny odpad, nahromadený v dôsledku štrajku smetiarov.

 


Sociálne napätie v krajine sa však týmto neskončilo, pretože pretrvávajúci spor o plánovanú reformu zákonníka práce vyvoláva aj ďalšie protesty, napríklad železničiarov a od sobory aj pilotov leteckej spoločnosti Air France.


Navyše je tu nebezpečenstvo teroristických útokov, a tak na bezpečný priebeh šampionátu bude v uliciach francúzskych miest dohliadať okolo 90.000 príslušníkov polície, žandárstva, civilnej ochrany, hasičského zboru a súkromných bezpečnostných služieb, ale aj okolo 10.000 ozbrojených vojakov. Vo Francúzsku naďalej platí výnimočný stav vyhlásený po teroristických útokoch z 13. novembra.


Ťažko ozbrojených mužov zákona mohli vidieť v okolí dejiska otváracieho zápasu aj návštevníci dnešného úvodného stretnutia. Väčšina z nich to však brala ako nutné zlo, ktoré patrí v súčasnosti ku "koloritu" vrcholných športových podujatí. Za všetkých to zrejme trefne vystihol nemecký futbalový priaznivec Wolfgang Bonetsmüller z Kolína nad Rýnom: Čím viac kontrol, tým lepšie. Jeho krajanka z Rostocku Franziska Rehpenningová zasa vyhlásila, že väčšie kontroly zažila pri návšteve Disneylandu neďaleko francúzskej metropoly.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies