Nastavil latku poriadne vysoko! Messi prekonal ďalší klubový rekord

NETKY.SK • 14 Január 2019, 09:03 • 2 min
Nastavil latku poriadne vysoko! Messi prekonal ďalší klubový rekord

BARCELONA - Argentínsky futbalista Lionel Messi počas víkendu opäť vylepšil jeden historický rekord. Na triumfe svojho španielskeho klubového zamestnávateľa FC Barcelona nad Eibarom 3:0 sa podieľal gólom, ktorý bol už jeho 400. presným zásahom v domácej La Lige. Ide o absolútny rekord súťaže.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný rodák z Rosaria je zároveň iba druhým hráčom v histórii najslávnejšieho kolektívneho športu, ktorý strelil 400 a viac gólov v piatich kvalitatívne najlepších európskych futbalových súťažiach. Na prvom mieste je naďalej Portugalčan Cristiano Ronaldo, ktorý doposiaľ strelil 409 gólov. Messi však odohral o 63 zápasov menej, než hviezda Juventusu Turín.

"Myslím si, že čísla hovoria samé za seba. Neviem, či sa niekto niekedy priblíži k týmto štatistikám, Messi je skrátka neuveriteľný," povedal po zápase na tlačovej konferencii tréner "blaugranas" Ernesto Valverde. "Myslím si, že každý fanúšik Barcelony by mal byť hrdý na tento historický moment," podotkol uruguajský útočník Luis Suárez, ktorý Messimu prihral na 400. ligový gól, pričom sám pridal dva presné zásahy. Práve Messi a Suárez spolu v tejto sezóne nastrieľali už 31 gólov. Žiaden iný tím z najvyššej španielskej súťaže v aktuálnom ročníku 2018/2019 nemá na konte viac presných zásahov ako Messi so Suárezom (FC Sevilla a Celta Vigo strelili doteraz rovnako 31 gólov, pozn.).

Argentínsky zakončovateľ Lionel Messi strelil prvý ligový gól za tím z Camp Nou pred 14 rokmi. Vicemajster sveta z roku 2014 bol najlepším strelcom La Ligy už päťkrát. V súčasnosti tiež vedie poradie kanonierov so 17 strelenými gólmi. Historicky druhým najlepším strelcom La Ligy je už spomenutý Cristiano Ronaldo (311 gólov v 292 zápasoch). Tretím v poradí je legendárny Španiel Telmo Zarra (251/278).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona