Slavia Praha vraj chce na lavičku Hapala

NETKY.SK • 17 September 2013, 14:28 • 2 min
Slavia Praha vraj chce na lavičku Hapala

PRAHA - Trénerom českého prvoligového futbalového klubu SK Slavia Praha sa možno stane Pavel Hapal. Štyridsaťštyriročný rodák z Kroměříža (nar. 27. 7. 1969), ktorý viedol na Slovensku tímy Nitry, Žiliny a naposledy poľský Lubin (skončil tam v júli, pozn.), bol aj v hľadáčiku Slovana Bratislava. "Belasí" sa však po príchode dvojice kormidelníkov Jozef Valovič - Dušan Galis pozviechali a sú na čele corgoňligovej tabuľky. Informuje o tom web iSport.cz.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, sobotňajší debakel 0:4 na domácom ihrisku od Mladej Boleslavi v rámci 8. kola najvyššej českej súťaže Gambrinus ligy namaľoval čiernu bodku za pôsobením Michala Petrouša vo funkcii trénera Slavie Praha. Štyridsaťtriročný kouč rezignoval hneď po zápase na svoju funkciu. Vedenie "zošívaných" následne rozhodlo, že futbalistov z Edenu povedú až do vyriešenia Petroušovho nástupcu jeho asistenti - trenčiansky rodák a bývalý brankár Juraj Šimurka a bývalý skvelý útočník Ivo Knoflíček. Portál iSport.cz upozorňuje, že nejde o oficiálne menovanie, ale obaja sú poverení iba dočasne.

Hlavným koučom by sa vraj mohol stať Pavel Hapal, ten to zatiaľ nepotvrdil. Jeho príchodu by vraj mohli zabrániť nie príliš ústretové vzťahy s generálnym riaditeľom klubu Jaromírom Šeterlem, ktoré sa datujú od ich spoločného pôsobenia v Mladej Boleslavi. V roku 2009 Hapala predčasne prepustili, pričom práve Šeterle dosť kritizoval jeho prácu. "Čas však všetko zahojí. Pri ďalších stretnutiach, náhodných i vyplývajúcich z profesionálnych väzieb, prišlo k zblíženiu. Šeterle sa Hapalovi niekoľkokrát ospravedlnil a uznal, že sa unáhlil pri predchádzajúcej kritike," uvádza sa v správe na portáli iSport.cz s tým, že na tieto napäté vzťahy medzi Šeterlem a Hapalom sa už "zabudlo." Prekážkou by vraj nemal byť ani osvedčený Hapalov slovenský asistent Oto Brunegraf, ktorý ho sprevádzal aj v predchádzajúcich kluboch a predpokladá sa, že by tak bolo aj pri prípadnom angažmáne v Slavii.

V pražskom klube by údajne mali nastať aj ďalšie zmeny. Slovenský legionár v drese Slavie Karol Kisel sa vraj už čoskoro presunie z trávnika na post manažéra a bude funkcionárom na plný úväzok, na ihrisku by spomenutého 36-ročného slovenského stredopoliara mal počas zimnej prestávky nahradiť v pozícii kapitána David Jarolím, ktorý momentálne pôsobí v Mladej Boleslavi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies