Slavia naparila hráčom pokutu milión korún, hrozia im aj ďalšie sankcie

NETKY.SK • 22 August 2013, 12:47 • 2 min
Slavia naparila hráčom pokutu milión korún, hrozia im aj ďalšie sankcie

PRAHA - Vedenie českého futbalového klubu SK Slavia Praha naparilo hráčom a celému realizačnému tímu mastnú pokutu vo výške jedného milióna korún za najhorší výsledok v histórii klubu v pondelok s Teplicami 0:7. Za každú prehru v najbližších troch zápasoch čaká "zošívaných" navyše ďalšia pol miliónová pokuta.

slovakia

left justify in out

Verdikt vedenia šestnásťnásobného majstra odznel pred štvrtkovým tréningom v hráčskej kabíne. "Za hanebný výkon je pokuta milión korún pre všetkých hráčov A-mužstva vrátane realizačného tímu a športového vedenia klubu," citoval portál idnes.cz slová generálneho riaditeľa Slavie Jaromíra Šeterleho. Futbalisti pražského klubu sa postavili k trestu zodpovedne a prijali ho bez ďalších pripomienok. "Hráči to vzali profesionálne. Pristavil som sa pri každom z nich a pýtal sa, či má niekto k tomu pripomienky," dodal Šeterle.

Trest v podobe miliónovej pokuty však nie je definitívny. Pokiaľ Slavia nevyhrá najbližšie tri zápasy, za každý z nich dostanú všetky spomínané zložky klubu ďalšiu sankciu vo výške pol milióna českých korún. Ak teda Slavia neuspeje v ligových dueloch so Znojmom a Jihlavou, a ak sa jej nepodarí poraziť v Českom pohári Chomutov, hodnota peňažného trestu sa môže vyšplhať do výšky ďalších 1,5 milióna korún.

Všetci hráči podpísali prehlásenie, v ktorom súhlasili s podmienkami sankcií a ešte raz sa ospravedlnili všetkým fanúšikom za hanebný výkon. Podobná hanba sa podľa vyhlásenia už nebude opakovať. V tíme "zošívaných" pôsobí aj osem Slovákov - Kamil Čontofalský, Matej Rakovan, Martin Juhar, Karol Kisel, Matúš Čonka, Martin Dobrotka, Dávid Škutka a Milan Bortel, ktorých sa tvrdý finančný trest taktiež týka.

Podľa vedenia Slavie Praha je trest za sedemgólový debakel v pondelok na Edene s Teplicami síce prísny, ale má za úlohu "vyhecovať" celý tím k víťazstvám. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies