SHMÚ spúšťa dôležitú stránku pre podporu ochrany životného prostredia. Pozrite si jej zaujímavú interaktivitu

NETKY.SK • 2 Január 2021, 14:6 • 2 min
SHMÚ spúšťa dôležitú stránku pre podporu ochrany životného prostredia. Pozrite si jej zaujímavú interaktivitu

Vládnej strane Sloboda a Solidarita sa podarilo zrealizovať zaujímavý počin v súvislosti s ochranou životného prostredia.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti strana napísala, že aj na prvý pohľad obyčajné stretnutie môže mať veľký význam. Týka sa to návštevy v Slovenskom hydrometeorologickom ústave (SHMÚ), kde SaS „predniesla myšlienku o zverejnení výsledkov monitorovania kvality podzemnej vody“.

 

Z SHMÚ prišla na tento podnet pozitívna odpoveď a tento podnet sa zrealizuje. „Po prvýkrát v histórii spúšťajú webovú stránku ´Výsledky monitorovania podzemnej vody´. Je to správny krok smerom k informovaniu verejnosti o kvalite vody,“ píše sa v stanovisku SaS na sociálnej sieti.

 

Ľudia si teda kvalitu podzemnej vody môžu pozrieť a aj dlhodobo sledovať na tejto stránke  „ktorá umožňuje vygenerovať mapovú vizualizáciu staníc podzemnej vody“. Pomocou stránky sa tiež zobrazujú „výsledky analýz znečisťujúcich látok vo vybranej stanici a porovnanie nameraných hodnôt s limitnými hodnotami“.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona