Detská nemocnica v Banskej Bystrici získa na modernizáciu 604.000 eur

NETKY.SK • 12 November 2023, 11:00 • 2 min
Detská nemocnica v Banskej Bystrici získa na modernizáciu 604.000 eur

BANSKÁ BYSTRICA - Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici získa z rezortu zdravotníctva na modernizáciu 604.000 eur. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) na najbližšie zasadnutie vlády SR predloží návrh na zmenu účelu použitia nevyčerpaných kapitálových výdavkov z roku 2021, informoval komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva SR.

slovakia

left justify in out

Presun finančných prostriedkov oznámila ministerka zdravotníctva vedeniu nemocnice počas štvrtkovej (9. 11.) návštevy Banskej Bystrice. Vyše 600.000 eur bolo pôvodne určených na nákup CT prístroja v Národnom ústave detských chorôb, tomu sa však podarilo vysúťažiť prístroj aj so stavebnými úpravami za nižšiu cenu, ako sa pôvodne predpokladalo.

 

"Ušetrené finančné prostriedky budú využité na odstránenie havarijného stavu vzduchotechniky, modernizáciu objektu a odstránenie havarijných stavov infraštruktúry objektu, ako aj na zabezpečenie zdravotníckej techniky a ostatného vybavenia v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Banská Bystrica," priblížil rezort zdravotníctva.

 

Banskobystrická detská nemocnica v tomto období finišuje s projektom rekonštrukcie, vynovené priestory by mali pacientom slúžiť koncom tohto roka. Rezort zdravotníctva chce v budúcnosti nájsť finančné prostriedky aj na vypracovanie projektovej dokumentácie na rozšírenie kapacít zariadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Bystricoviny.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies