Dychberúca biografia o Amy Winehouse dostala zelenú

NETKY.SK • 16 Júl 2022, 13:00 • 2 min
Dychberúca biografia o Amy Winehouse dostala zelenú

Od smrti speváčky Amy Winehouse ubehlo už viac ako desať rokov. Zhruba tak dlho sa Hollywood a s ním aj celý filmový svet zaujíma o nešťastný príbeh nešťastného života obľúbenej hviezdy.

slovakia

left justify in out

Aj keď sa v minulosti už objavili správy o nakrúcaní jej životopisnej snímky, vždy ostalo len pri rečiach. Aktuálne informácie však naznačujú, že projekt s názvom Back to Black by mohol dôjsť ešte ďalej. 

 

Film pomenovaný po poslednom speváčkinom albume by mala režírovať Sam Taylor-Johnson, autorka Fifty Shades of Grey/Päťdesiatich odtieňov sivej alebo portrétu Johna Lennona Nowhere Boy/Nanič chlapec. K dobru projektu slúži to, že režisérka bola priateľkou zosnulej hviezdy a aj to, že dostala požehnanie od správcov majetku Winehouseovej, pôjde teda o autorizovaný príbeh.

 

img

 

Najväčšou otázkou tak ostáva, kto si zahrá hlavnú rolu. V minulosti bola k podobnej produkcii pripojená Noomi Rapace. Pred niekoľkými rokmi sa ale Amyin otec v rozhovore vyjadril, že by bol rád, ak by speváčku stvárnila „mladá Londýnčanka, Britka s cockney akcentom, ktorá sa na Amy aspoň trochu podobá.“ Či sa mu jeho prianie vyplní, ukážu až najbližšie mesiace.

 

Jej talent obdivovali aj tí najúspešnejší muzikanti, ktorí hudobnú scénu dobýjali roky predtým, než sa na nej objavila ona. Mnohí jej predpovedali hviezdnu budúcnosť a veľkolepú kariéru. Tú napokon aj dosiahla, trvala však veľmi krátko. Hudobný svet si v týchto dňoch pripomína 10. výročie tragickej smrti talentovanej speváčky a hudobníčky Amy Winehouse.

 

img

 

Amy Winehouse sa nepohybovala v žánroch, ktoré mainstreamový poslucháč primárne vyhľadával. Jazz, R&B a soul v kombinácii s jej hlasom však zaujal viaceré svetové médiá a tie najväčšie hity z jej tvorby zarezonovali aj v playlistoch slovenských rádií. A ktovie vie, koľko by ich ešte v našich ušiach rezonovalo, keby sa Amy jej vlastná sláva nestala prekliatím.

 

img

 

Winehouse sa narodila 14. septembra 1983 do rodiny židovských manželov. Jej otec Mitchell „Mitch“ Winehouse pracoval ako taxikár a príležitostný stavbár, matka Janis ako farmaceutka. Rodičia v podstate nikdy z dcéry nechceli mať slávnu hviezdu a viedli ju k poctivému životu. Ako dieťa navštevovala židovskú školu, no ako neskôr priznala, toto prostredie nemala rada a otca prosila, aby tam chodiť nemusela. Do synagógy chodila len raz za rok počas sviatku Yom Kippur a aj to len z dôvodu rešpektu k jej židovským predkom.

 

Viac o jej živote sa dozviete v dychberúcom dokumente. 

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies