Skupina Rammstein koncertovala v Prahe dvakrát bez povolenia

NETKY.SK • 23 Júl 2019, 09:35 • 2 min
Skupina Rammstein koncertovala v Prahe dvakrát bez povolenia

PRAHA - Praha 10 začína správne konanie s usporiadateľom koncertu skupiny Rammstein, na jeho konanie vraj nemali povolenie.

slovakia

left justify in out

Konali sa koncerty známej nemeckej skupiny Rammstein „načierno“? Podľa prvého zástupcu starostu Prahy 10 Filipa Humplíka, áno. Dva koncerty, ktoré sa na Sinobo Stadium vo Vršoviciach konali minulý týždeň, vraj nemali na svoje uskutočnenie povolenie. Štadión podľa mestskej časti nemôže koncerty organizovať vôbec. Vlastníci však tvrdia, že pravidlá neporušili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Berlin, ihr wart großartig! #rammstein Photos: @jenskochphoto

Príspevok, ktorý zdieľa Rammstein (@rammsteinofficial),

 

Ako sa Humplík vyjadril do médií, štadión nesmie organizovať žiadne kultúrne podujatia, pretože nie je klasifikovaný ako multifunkčná aréna. "Niekoľkokrát nám to potvrdil aj súd, stavebné povolenie štadiónu nie je na organizovanie kultúrnych podujatí, môžu tam robiť iba futbal. Aj z tohto dôvodu dostali v minulosti pomerne veľké pokuty," povedal zástupca primátora. Pokuty za podobné porušenia nariadení dosahovali v minulosti až sumy pol milióna korún.

 

Organizátorov koncertu teda čaká správne konanie, v prípade tohto štadióna už niekoľké v poradí. Jeho výsledkom teda môže byť pokuta. Hovorca Prahy 10 David Polák totiž vysvetlil, že stavebný úrad v minulosti už dvakrát zamietol žiadosť prevádzkovateľa štadióna na organizovanie kultúrnych podujatí, a to z dôvodu nesplnenia podmienok pre hluk, kapacitu a riešenie dopravy v okolí. Tieto faktory sú totiž obťažujúce pre ľudí žijúcich v okolí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#depechemode #prague

Príspevok, ktorý zdieľa Philipp Rid (@phil.s.r),

 

Výkonný riaditeľ štadióna Aleš Stluka však s radnicou nesúhlasí. "Spoločnosť Eden Aréna, vlastník Sinobo Stadium, dokončila kolaudačné konanie do štatútu dokončenej stavby, čo je okrem iného administratívnou podmienkou pre využívanie takzvanej multifunkcie, teda organizovania futbalových zápasov aj kultúrnych podujatí, pre ktoré bola aréna projektovaná a postavená," uviedol.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies