Premiér Pellegrini sa zastal ministerky Sakovej a vyzýva občanov SR, aby prišli voliť

NETKY.SK • 11 Február 2020, 7:21 • 2 min
Premiér Pellegrini sa zastal ministerky Sakovej a vyzýva občanov SR, aby prišli voliť

BRATISLAVA - Nižšia účasť voličov z regiónov na voľbách totiž podľa premiéra môže mať za následok, že o ich výsledku rozhodnú Slováci žijúci v zahraničí a voliči z hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

Videonahrávka

Iniciatíva SrdcomDoma.sk totiž v sobotu 8. februára informovala, že ministerka vnútra vyzýva vo videonahrávke prítomných, aby išli voliť, pretože parlamentné voľby môžu výrazne ovplyvniť hlasy zo zahraničia.

 

Premiér Pellegrini
"Stali sme sa svedkami masívnej manipulácie, ktorá do korektného volebného súboja vôbec nepatrí. Chcem vás všetkých uistiť, že ja osobne ako aj pani ministerka, si vážime všetkých, ktorí prejavili záujem zúčastniť sa na februárových parlamentných voľbách," povedal na včerajšej tlačovej konferencii premiér.

 

img

 

Výzva pre obyvateľov Slovenska

Odmietol akékoľvek strašenie ľudí zo strany opozície a rôznych mimovládnych organizácií v tejto veci. Predseda vlády SR zároveň vyzval všetkých ľudí v regiónoch, aby prišli voliť a vyjadrili svoj názor a aby o Slovensku nerozhodovala vybraná skupina voličov v zahraničí.

 

Pellegrini stojí za ministerkou

"Ministerka Saková len pripomenula, že tento rok je rekordný v počte tých, ktorí žiadajú voliť zo zahraničia," reagoval na jej slová. Ak ľudia nechcú byť prekvapení, že "voľby môže rozhodnúť 55 000 zahraničných hlasov a hlasy hlavného mesta", tak je podľa premiéra dôležité, aby išli voliť aj ľudia v regiónoch.

 

"Čím viac voličov k voľbám príde, tým lepšie pre Slovensko to bude a tým silnejší mandát bude mať budúca vláda," uzavrel premiér SR.

 

img

 

Zabezpečenie volieb 
Iniciatíva SrdcomDoma.sk sa pre vyjadrenia ministerky Sakovej obrátila na Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci Európskeho parlamentu. Šéfka rezortu je podľa iniciatívy sama súčasťou predvolebnej kampane a pritom má jej ministerstvo na starosti voľby a aj zabezpečenie ich priebehu pre Slovákov žijúcich v zahraničí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona