Petra Vlhová a tréner Magoni sa dohodli na predĺžení spolupráce

NETKY.SK • 17 Február 2020, 20:31 • 2 min
Petra Vlhová a tréner Magoni sa dohodli na predĺžení spolupráce

BRATISLAVA - Úspešná spolupráca Petry Vlhovej a Livia Magoniho vyvrcholí zimnými olympijskými hrami v Pekingu 2022. Pre slovenký zdroj to potvrdil otec Petry Vlhovej a šéf tímu Igor Vlha.

slovakia

left justify in out

Stretnutie po úspešnom víkende

Momentálne najlepšia slalomárka Svetového pohára a úspešný taliansky tréner sa po nedeľňajšom triumfe v Kranjskej Gore v dnešných hodinách stretli na spoločnej debate o budúcnosti, na ktorej boli prítomní otec Igor aj brat Boris. 

 

"Dohodli sme sa na ďalšie dva roky. Je to víťazstvo pre všetky strany," informoval Igor Vlha portál sme.sk. "Vydiskutovali sme si nejaké veci, každý povedal svoj názor. Logika nepustí, prečo by mal teraz odísť? V najbližšom čase by sme mali zlízať smotanu a príde to najkrajšie obdobie," doplnil Vlha.

 

img

 

Spolupráca s Magonim
Taliansky tréner prevzal Vlhovú v máji 2016 po vtedajšom koučovi Ivanovi Iľanovskom. Skúsený taliansky odborník a motivátor priviedol ambicióznu Liptáčku k 13 triumfom v pretekoch Svetového pohára (jeden víťazný slalom si pripísala už pod Iľanovským) a vlani aj k celkovému druhému miestu v celkovom poradí Svetového pohára a tiež v hodnotení slalomu a obrovského slalomu. 

 

img

 

Prvá v histórii Slovenska

Najmä však Vlhová ako prvá Slovenka v histórii vybojovala tri medaily v individuálnych disciplínach na majstrovstvách sveta. Zo švédskeho Aare sa pred rokom vrátila s medailovým kompletom - zlatom z obrovského slalomu, striebrom z alpskej kombinácie a bronzom zo slalomu.

 

img

 

Slová talianskeho trénera
"Petra musí pochopiť, že je schopná byť najlepšia na svete. Jediná má na to, aby vyhrávala všetky disciplíny a udržala si formu počas celých štyroch mesiacov v sezóne. Ak sa v najbližších dvoch rokoch plne oddá tomuto športu, je to možné," povedal Magoni.

 

img

 

Tlačiť na to musí Petra

"Rozprával som sa o tom s členmi nášho tímu. Všetci musia pochopiť, že sme zatiaľ dostali z Petry 70% toho, čoho je schopná. Pretekár to musí chcieť prvý, nie my ostatní. Ona musí tlačiť na nás, nie naopak," dopovedal myšlienku Magoni.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona