Austrálčania sa v rámci filmového festivalu v Sydney oboznámia so slovenskou kinematografiou

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 08:29 • 2 min
Austrálčania sa v rámci filmového festivalu v Sydney oboznámia so slovenskou kinematografiou

SYDNEY - V austrálskom Sydney sa v rámci 6. ročníka Českého a slovenského filmového festivalu v Austrálii predstaví deväť súčasných slovenských filmov.

slovakia

left justify in out

Šiesty ročník Českého a slovenského filmového festivalu v Austrálii potrvá do 31. marca.

 

Festival otvorí snímka z roku 2018 Jan Palach od Roberta Sedláčka zobrazujúca posledné mesiace Palachovho života. Ako predfilm sa predstaví študentský počin Poetika Anima od Kriss Sagan, film o žene, ktorá si so svojou úzkosťou poradí naozaj netradične.

 

img

 

Na festivale sa objavia aj známejšie filmy z posledného obdobia ako napríklad  Dôverný nepriateľ od Karla Janáka, Pivnica režiséra Igora Vološina, Sloboda Jana Speckenbacha a rozprávka Dušana Rapoša Keď draka bolí hlava.

 

Diváci v Sydney budú mať možnosť pozrieť si aj niekoľko krátkometrážnych filmov, konkrétne pôjde o Žltá od Ivany Šebestovej, Journey od Marka Jasaňa a Posledný autobus režisérskej dvojice Ivana Laučíková a Martin Snopek.

 

img

 

Objavia sa tu však aj klasiky v podobe snímok Signum laudis (1980) Martina Hollého, ktorý sa premietne s krátkou snímkou Len lístok poľnej pošty (1977) Petra Solana. Diela prešli digitálnou reštauráciou a v Austrálii budú mať svoju premiéru.

 

Český a slovenský filmový festival v Austrálii potrvá do konca marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona