Školáci v Kirgizsku nesmú oslavovať Valentína: Chcú ochrániť morálku detí!

NETKY.SK • 14 Február 2014, 06:38 • 2 min
Školáci v Kirgizsku nesmú oslavovať Valentína: Chcú ochrániť morálku detí!

MOSKVA – Predstavitelia druhého najväčšieho mesta Kirgizska Oš sa rozhodli zakázať miestnym školákom oslavy Dňa svätého Valentína ako sviatku lásky, keďže sa obávajú "zlého vplyvu na morálku detí".

slovakia

left justify in out

 Informuje o tom ruský spravodajský portál RIA Novosti, ktorý cituje vyjadrenie šéfa odboru školstva miestnej radnice Kuštarbeka Kimsanova pre tlačovú agentúru 24.kg. V bývalej sovietskej republike podľa neho "takýto sviatok nebol nikdy oslavovaný" a riaditeľom škôl preto nariadil, aby v budovách nedovolili umiestňovať schránky na valentínske odkazy. RIA Novosti uvádza, že okrem Kirgizska podobné zákazy tento rok vydali aj v Indonézii, Iráne, Malajzii, Saudskej Arábii či dokonca na viacerých stredných školách v americkom štáte Florida. Pripomína tiež nariadenie z ruskej Belgorodskej oblasti, kde v roku 2011 sviatok nesmeli oslavovať v školských ani úradných budovách, keďže tamojšia samospráva ich považovala za propagáciu promiskuity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies