Sken odhalil v ukrajinskom aute ukradnuté elektrobicykle z Nemecka

NETKY.SK • 24 Október 2017, 14:12 • 2 min
Sken odhalil v ukrajinskom aute ukradnuté elektrobicykle z Nemecka

TRNAVA/BRODSKÉ - Trnavskí a nitrianski colníci počas kontroly vozidiel na hraničnom priechode v Brodskom odhalili v dodávke, ktorú viedol vodič z Ukrajiny, elektrobicykle odcudzené v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Dodávkové vozidlo podrobili kontrole mobilným skenovacím zariadením finančnej správy.

 

Na diaľnici D2 v smere z Čiech na Slovensko počas kontrolnej akcie zastavili dodávkové vozidlo Mercedes Benz imatrikulované na Ukrajine. Jeho vodič však v tesnom závese za predchádzajúcim nákladným automobilom výzvu na zastavenie nerešpektoval a pokračoval v jazde. Na čerpacej stanici v Sekuliach ho následne zastavila motorizovaná hliadka Colného úradu Trnava. Po preskenovaní vozidla colníci zistili, že na ložnej ploche auta sa nachádza podozrivý tovar, ktorý vyhodnotili ako bicykle. Colníkom Ukrajinec tvrdil, že prepravuje iba osobné veci pozostávajúce z použitej chladničky, nábytku, kobercov a matracov.

 

"Následne hliadka vykonala fyzickú kontrolu ložného priestoru, počas ktorej zistila, že v dodávke je ukrytých jedenásť elektrobicyklov. Vodič ich nadobudnutie nevedel preukázať, čím vzniklo podozrenie, že tovar môže pochádzať z trestnej činnosti," informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

 

Následným preverovaním colníci zistili, že bicykle boli odcudzené v Nemecku. Colníci elektrobicykle zaistili a vo veci ďalej konajú orgány činné v trestnom konaní na Slovensku a v Nemecku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies