Situácia na Slovensku sa zhoršuje, čo hovorí na pribúdajúce počty v Bratislave primátor Vallo?

NETKY.SK • 8 December 2020, 15:57 • 2 min
Situácia na Slovensku sa zhoršuje, čo hovorí na pribúdajúce počty v Bratislave primátor Vallo?

BRATISLAVA - Situácia sa zhoršuje na celom Slovensku. Povedal to hlavný hygienik SR Ján Mikas pred utorkovým rokovaním Ústredného krízového štábu. Reagoval tak na otázku, čomu pripisuje stúpajúce počty pozitívnych prípadov v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Môže to byť podľa neho ovplyvnené aj tým, že je zvýšená mobilita, ľudia chodia do obchodných centier a viac sa stýkajú. Situácii by podľa neho nenapomohlo ani to, ak by sa otvorili reštaurácie. Práve preto má podľa neho teraz význam zachovať nákupné hodiny vyhradené pre seniorov.

 

img


"Možno je lepšie teraz opatrenia trochu sprísniť, aby sme mohli lepšie dýchať na Vianoce, ako naopak. Sú veci, ktoré sa dajú sprísniť bez toho, aby mali ekonomický dopad," konštatoval infektológ Vladimír Krčméry.

 

Primátor Matúš Vallo vzhľadom na stúpajúce počty nakazených v hlavnom meste ľudí vyzval, aby boli opatrní, a aby sa pred plánovanými väčšími rodinnými či priateľskými stretnutiami dali otestovať antigénovými testami.

 

img

 

"Hoci sme mnohí z obmedzení vyčerpaní, jediná cesta, ako zvládnuť zhoršujúcu sa situáciu a stúpajúci počet nakazených v tomto období je opäť len disciplína," skonštatoval Vallo pre aktuality.sk.

 

Mesto tento rok napokon ani neorganizuje tradičné vianočné trhy. O postupe Starého Mesta Bratislava, ktorá na Hviezdoslavovom námestí povolila aspoň niekoľko stánkov na štýl "street food", primátor Vallo nerozumie.

 

 

"Neviem nájsť logické vysvetlenie, prečo sa to deje a prečo krátkodobý zisk uprednostňujeme pred zdravím. Ak by tam siahala moja kompetencia, nikdy by som to nedovolil," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies