Sima Martausová priniesla na Pasienky predvianočnú náladu

NETKY.SK • 4 December 2018, 08:02 • 2 min
Sima Martausová priniesla na Pasienky predvianočnú náladu

BRATISLAVA - Čaro obyčajných vecí je názov trojice koncertov, ktoré v predvianočnom čase pripravila Sima Martausová.

slovakia

left justify in out

Prvý z nich uviedla už známa a úspešná speváčka a skladateľka v pondelok večer v  Hant aréne na bratislavských Pasienkoch.

 

Sima vsadila na nové pesničky a postupne uviedla skladby Baránok, Kvarteto, Do stratena, Móda, Goraľu, Čaro obyčajných vecí, podľa ktorej aj nazvala turné, Svetlá, Leonardo, Ruky hore, Bim Bam Bom. Došlo aj na známe hity Čokoláda, Dobrý deň, to som ja, nový song Nenahraditeľná a ako prídavok známu pesničku Normálny život.

 

Sima bavila divákov a bavila sa aj sama na sebe. Príjemné aranžmány jednotlivých piesní ešte vylepšilo sláčikové kvarteto a hosťujúci saxofonista Michal Žáček. Sima počas koncertu vytvorila skoro domácu atmosféru, čo publikum ocenilo záverečným aplauzom. Netradične bola usporiadaná plocha arény: pódium sa nachádzalo na pozdĺžnej strane, sedenie bolo na ploche a aj hlavná tribúna bola takto oproti pódiu.

 

Skladbu Čaro obyčajných vecí predstavila speváčka v novembri. Je o ľuďoch, ktorí ju v živote ovplyvnili a majú pre ňu mimoriadne čaro. K pesničke nakrútila aj videoklip. "Táto skladba vznikla po tom, čo som si pár dní v hlave akoby premietala videoklip, v ktorom som si pripomínala niektorých ľudí, ktorých som v živote stretla a zanechali vo mne istú stopu. Je teda o obyčajných ľuďoch, ktorí majú pre mňa neobyčajné čaro. Je o bežných krásnych veciach a momentoch. Práve tie sú totiž pre mňa tie najkrajšie," uviedla k pesničke.

 

Tridsaťročná rodáčka z Považskej Bystrice Simona Martausová maturovala na Strednej priemyselnej škole v rodnom meste, vyštudovala odbor technické a informatívne služby so zameraním na strojárstvo. Techniku zamenila za umenie, keď vyštudovala Akadémiu umení v Banskej Bystrici. V treťom ročníku akadémie prihlásila svoju pieseň Nádherný Svätý do súťaže Gospeltalent 2009 a súťaž vyhrala. Po ukončení Akadémie umení sa zúčastnila na konkurze do Radošinského naivného divadla, v ktorom uspela. Venuje sa vlastnej hudobnej tvorbe. V júni 2013 vydala debutový album Dobrý deň, to som ja. Vďaka nemu získala cenu objav roka 2013 Zväzu autorov a interpretov. V novembri 2014 pridala druhý album Na pravom poludní. V decembri 2015 prišla s vianočnou pesničkou Vianočné šalali. V auguste 2016 vydala singel Smej sa a mesiac nato album Smej sa duša moja. Jedným z hitov na tomto albume je duet Svätojánske mušky s Richardom Müllerom. Bola nominovaná v kategórii umenie a kultúra na ocenenie Slovenka roka 2017. Získala Cenu Zväzu autorov a interpretov (ZAI) za rok 2017 ako najlepšia speváčka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies