Salvini pokračuje v boji proti prisťahovalcom, zatvoril migračné centrum na Sicílii

NETKY.SK • 10 Júl 2019, 06:24 • 2 min
Salvini pokračuje v boji proti prisťahovalcom, zatvoril migračné centrum na Sicílii

MILÁNO - Taliansky vicepremiér a minister vnútra Matteo Salvini známy svojím radikálnym postojom k migrácii, pristúpil k oficiálnemu zatvoreniu jedného z najväčších migračných stredísk v Európe.

slovakia

left justify in out

Migračné stredisko sa nachádzalo v meste Mineo na Sicílii.

 

Salvini uvádza, že k tomuto kroku pristupuje na základe klesajúceho počtu migrantov prichádzajúcich do krajiny. Podľa jeho slov čísla klesli z vlaňajších 182.000 na 107.000, pričom počet žiadostí o azyl klesol na polovicu - na približne 30.000 v rámci Európy. Do samotného Talianska prišlo tento rok dosiaľ 3073 migrantov, najmä z Tuniska a Pakistanu. Minulý rok to za rovnaké obdobie činilo 17.000 osôb, kým v roku 2017 predstavovala táto bilancia až 85.000 migrantov. Túto klesajúcu tendenciu pripisuje Salvini svojej vláde.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In diretta da #Mineo (Catania), seguitemi in diretta sulla mia Pagina Facebook!

Príspevok, ktorý zdieľa Matteo Salvini (@matteosalviniofficial),

Treba však povedať, že o zatvorení centra v Mineu sa uvažovalo už dlhšie, nakoľko tu dochádzalo k trestnej činnosti. Tá sa týkala predovšetkým pašeráctva drog z Nigérie. Okrem toho bolo stredisko neslávne známe aj rozsiahlym korupčným škandálom týkajúcim sa ubytovania migrantov. Jeho zrušenie ušetrí podľa Salviniho Taliansku státisíce eur denne, ktoré budú môcť využiť napríklad na zlepšovanie bezpečnosti krajiny. Tábor v súčasnosti obývalo 152 migrantov, ktorí boli prevezení do menších centier.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oggi è un bel giorno per la legalità! Seguitemi live su Facebook, vi porto nell'ormai ex Cara di #Mineo.

Príspevok, ktorý zdieľa Matteo Salvini (@matteosalviniofficial),

Talianska vláda minulý mesiac prijala kontroverzný zákon, ktorý príslušné orgány oprávňuje udeliť pokutu do výšky 50.000 eur plavidlám kotviacim bez povolenia v talianskych prístavoch. Salvini si totiž stojí za názorom, že sú to práve humanitárne skupiny operujúce v Stredozemnom mori, ktoré migráciu podporujú tým, že utečencov zachraňujú z člnov a privážajú ich do jednotlivých európskych štátov. Nový zákon spôsobil už nejednu patovú situáciu, no ako uvádzajú miestne médiá, napriek tomu sa mnohým člnom s migrantami podarilo dosiahnuť brehy Talianska. To ale vláda kategoricky popiera, úrady vraj majú zmapovaný príchod každého plavidla

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies