Extrémne počasie zabíjalo

NETKY.SK • 3 November 2019, 11:55 • 2 min
Extrémne počasie zabíjalo

LONDÝN - Extrémne počasie sprevádzané silným vetrom a silnými zrážkami, ktoré cez víkend postihlo veľkú časť Veľkej Británie, si vyžiadalo najmenej jedu obeť. V obci Verwood na juhu Anglicka zabil 60-ročnú ženu padajúci strom. Z viacerých miest hlásia zničené autá a odfúknuté strechy budov.

slovakia

left justify in out

V juhoanglickom pobrežnom meste Swanage dokonca vietor vytrhol zo základov a odvial obrovský drevený dom, ktorý slúžil ako skladisko, a ten pristál na streche na vozovke, kde zablokoval dopravu.

Na severe Škótska bol problémom najmä silný dážď, v južnom Anglicku a vo Walese okrem zrážok "úradoval" aj silný nárazový vietor, ktorý výrazne skomplikoval aj situáciu v lodnej a železničnej doprave. V sobotu si vyžiadal okrem iného úplné zrušenie lodnej dopravy medzi anglickým Doverom a francúzskym Calais. Ide pritom o hlavné námorné spojenie medzi Britskými ostrovmi a kontinentálnou Európou.

 

obrazok

Dôvodom niekoľkohodinového zastavenia premávky bolo to, že silný vietor neumožňoval lodiam vplávať do doverského prístavu ani opustiť ho.

Na mnohých miestach bola zastavená aj železničná doprava po tom, čo na trate popadali stromy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies