Divadelný boďák v Nitre predstaví najúspešnejšie mládežnícke inscenácie

NETKY.SK • 16 Jún 2023, 12:30 • 2 min
Divadelný boďák v Nitre predstaví najúspešnejšie mládežnícke inscenácie

NITRA - V Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa v piatok zišli najúspešnejšie mládežnícke divadelné súbory z Nitrianskeho samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

V Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa v piatok zišli najúspešnejšie mládežnícke divadelné súbory z Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Piaty ročník prehliadky Divadelný boďák predstavuje víťazné a objavné divadelné inscenácie, ktoré sa s úspechom zúčastnili na celoštátnych súťažiach neprofesionálneho umenia.

 

Podľa organizátorov z Krajského osvetového strediska v Nitre a DAB prehliadka ponúka úspešným tvorcom možnosť prezentovať svoju tvorbu a zároveň sa zoznámiť s podmienkami profesionálneho divadla. "Priestory a kapacity DAB takto každý rok poskytujeme amatérom, z ktorých raz možno budú naši kolegovia a profesionálni umelci. Chceme, aby už teraz mali skúsenosť s naším javiskom a naším divákom," uviedla spoluorganizátorka prehliadky a dramaturgička DAB Slavka Civáňová.

 

img

program podujatia Divadelný boďák

 

Tento rok sú súčasťou programu tri inscenácie z NSK. Prvou je hra Najkrajší zážitok v réžii Štefana Foltána. Prezentuje sa ňou Detský recitačný kolektív MoDRé TRaKY z Vrábeľ, ktorý s hrou získal prvé miesto v krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Nasledovať bude inscenácia Volám sa Karol na motívy poviedky Maroša Andrejčíka. Prináša ju Dramatický krúžok pri Základnej škole Štefana Senčíka zo Starého Tekova. Prehliadku uzatvára divadelný súbor Datív zo Základnej umeleckej školy J. Rosinského v Nitre s inscenáciou Divadlo pamäti: Úkryty a úteky v réžii Marice Šiškovej. "Hra vznikla na motívy príbehov z Archívu Pamäti národa, ktoré sa dotýkajú osudov mladých ľudí a detí z Nitry, ktorým do života zasiahol holokaust," doplnila Civáňová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies