Silný vietor poškodil strechu historického vozňa Detskej železnice v Košiciach

NETKY.SK • 28 Marec 2023, 11:20 • 2 min
Silný vietor poškodil strechu historického vozňa Detskej železnice v Košiciach

KOŠICE - Silný vietor v pondelok (27. 3.) poškodil strechu historického vozňa Detskej železnice Košice. Občianske združenie o tom informuje na sociálnej sieti. Verí, že vozeň opraví a otvorenie sezóny naplánované na 15. apríla nebude ohrozené.

slovakia

left justify in out

"Poryvom silného vetra v Čermeli padol za obeť jeden z obľúbených letných historických vozňov. Skorodované klince, ktoré držali plechový plášť strechy, povolili a spolu s plechom vytrhali aj časť podhľadovej výdrevy," uvádza. Pripomína, že opravu plechových odkvapov na letných vozňoch mali naplánovanú o pár dní. "Vietor nás predbehol a vozeň 'predpripravil' na kompletnú rekonštrukciu strechy," dodáva.

 

img

 

Zároveň pripomína, že Košická detská historická železnica doposiaľ nedisponuje prestrešeným depom a viac ako storočné vozne, ktoré sú zapísané v zozname hnuteľných pamiatok, sú tak celoročne vystavené poveternostným podmienkam, čo spôsobuje ich devastáciu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona