Do nemocnice v Gaze dorazil konvoj so zdravotníckym materiálom

NETKY.SK • 9 November 2023, 11:15 • 2 min
Do nemocnice v Gaze dorazil konvoj so zdravotníckym materiálom

GAZA - Konvoj so zdravotníckym materiálom dorazil do nemocnice Šífa v pásme Gazy, uviedli v noci na štvrtok Úrad OSN pre pomoc a prácu v prospech palestínskych utečencov (UNRWA) a Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Do tejto nemocnice prišla dodávka životne dôležitého materiálu druhýkrát od eskalácie konfliktu a začiatku totálneho obliehania pásma Gazy," uviedli spomínané organizácie. Dodali, že podmienky v tejto najväčšej nemocnici v pásme Gazy, ktorá je zároveň jedným z najstarších palestínskych zdravotníckych zariadení, sú "katastrofálne".

Agentúra DPA upozornila, že pohotovosť aj nemocničné izby sú tam preplnené. Počet zranených sa neustále zvyšuje a dochádzajú lieky a anestetiká. Nemocnica Šífa je taktiež útočiskom pre mnohých obyvateľov pásma Gazy, ktorí zo svojich domovov ušli pred bojmi.

Izrael v reakcii na bezprecedentný útok palestínskeho militantného hnutia Hamas zo 7. októbra zareagoval masívnym ostreľovaním i pozemnými útokmi, ako aj zastavením dodávok paliva, elektriny či vody do pásma Gazy.

Mnoho nemocníc v Gaze muselo zastaviť alebo obmedziť svoju prevádzku z dôvodu nedostatku paliva pre generátory elektriny. Palivo je potrebné aj na prevádzkovanie čističiek odpadových vôd a na zabezpečenie dodávok vody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA, Foto: TASR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies