Silné vedenie pre silný štát: Minister vnútra mení kľúčové pozície v Policajnom zbore SR

NETKY.SK • 15 November 2023, 15:00 • 2 min
Silné vedenie pre silný štát: Minister vnútra mení kľúčové pozície v Policajnom zbore SR

Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok dnes (15. 11. 2023) dočasne poveril funkciou prezidenta Policajného zboru SR plk. Mgr. Ľubomíra Soláka. Ten vo funkcii vymenil dočasne povereného prezidenta PZ plk. Ing. Rastislava Polakoviča, ktorý nastupuje do novej funkcie riaditeľa dopravnej polície a od dnešného dňa začína riešiť okrem iného aj dopravný kolaps na slovensko-ukrajinskej hranici.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra pri tejto príležitosti odchádzajúcemu prezidentovi PZ poďakoval za jeho prácu a nasadenie počas krátkeho, no intenzívneho obdobia, kedy bolo potrebné riešiť obrovský nárast nelegálnej migrácie na Slovensku. Jednou z hlavných priorít nového prezidenta Policajného zboru SR bude zaistiť bezpečnosť Slovenska a jeho občanov s tým, že zákon musí platiť pre všetkých rovnako.

 

Som rád, že na tieto priority Policajného zboru SR máme s novým prezidentom spoločný pohľad. Zaistiť bezpečnosť Slovenska a jeho občanov sa týka nielen ochrany našich hraníc pred nelegálnou migráciou, ale aj ochrany pred kriminalitou. Policajti, ktorí budú postupovať  v súlade so zákonom, majú voľné ruky. Tí, ktorí podľahnú akýmkoľvek vplyvom, skončia,“ uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Zároveň do funkcie viceprezidenta PZ pre migráciu, operatívu a riadenie služieb Policajného zboru Prezídia Policajného zboru SR ustanovil plk. PhDr. Ivana Hapštáka. Ďalšou zmenou je menovanie nového riaditeľa Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR, na čelo ktorého nastupuje Mgr. Pavol Krejčí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies