Na takmer celom území Slovenska platia výstrahy pred búrkami i horúčavami .

NETKY.SK • 23 Jún 2023, 11:15 • 2 min
Na takmer celom území Slovenska platia výstrahy pred búrkami i horúčavami .

Bratislava - V južných okresoch a na strednom Slovensku sa môže teplota v piatok vyšplhať na 34 stupňov Celzia. Na väčšine územia krajiny hrozia búrky. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav , ktorý vydal výstrahy prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

V južných okresoch a na západnom Slovensku od 14.00 h do 18.00 h upozorňujú meteorológovia v rámci výstrahy prvého stupňa na vysoké teploty. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," informuje ústav. S búrkami treba rátať takmer na celom území krajiny s výnimkou západného Slovenska. Výstraha prvého stupňa platí do sobotňajšej (24. 6.) polnoci. Búrky môžu byť spojené s prudkými lejakmi, pri ktorých môžu úhrny zrážok dosiahnuť 20 až 30 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies