Šikovný vrah z Alabamy unikal pred trestom smrti celých 34 rokov, spravodlivosť ho však dostihla

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 12:34 • 2 min
Šikovný vrah z Alabamy unikal pred trestom smrti celých 34 rokov, spravodlivosť ho však dostihla

ALABAMA – Dnes v noci vrah však už spravodlivosti neunikol a bol po dlhoročných odvolávaní sa na súde popravený.

slovakia

left justify in out

Mužovi sa darilo 34 rokov unikať trestu smrti vďaka svojím právnym eskapádám. Vyslúžil si dokonca prezývku "Houdini cely smrti", nakoniec za nájomnú vraždu z roku 1982 dostal v 75 rokoch smrtiacu injekciu.

 

"Po 34 rokoch od jeho prvého odsúdenia na trest smrti za vraždu je konečne preťahovaná snaha Thomasa Arthura uniknúť spravodlivosti na konci," uviedol podľa agentúry AP alabamský generálny prokurátor Steve Marshal.

 

Arthur bol usvedčený z nájomnej vraždy lodníka Troya Wickera, ktorého zastrelil v spánku v jeho dome. Wickerova žena pôvodne vypovedala, že ho pri vlámaní zabil neznámy černoch, neskôr však pod ťarchou dôkazov a obvinenia zmenila výpoveď. Na základe dokazovania vyšlo najavo, že Troyova manželka zaplatila 10 tisíc USD za vraždu svojho manžela.

 

Dokonalo premyslený plán vrahyne nakoniec zlyhal. Popravený vrah sa zamaskoval za černocha, v prípade možných svedkov. Sama Wickerová bola nakoniec odsúdená na doživotie. V čase vraždy bol Arthur mimo väzenia, vykonával totiž práce v rámci väzenského programu, kedy si odpykával trest za vraždu švagrinej v roku 1977.

 

Arthurovým právnikom sa dlhé roky darilo odkladať jeho popravu, no v roku 2001 prehodnotil svoje rozhodnutie a sám požiadal porotcov o trest smrti, kedy sa mu naskytli ďalšie možnosti ako trest zasa oddialiť. Súd stanovil 8 termínov, všetkých sedem odložili sa podarilo Arthurovi zvrátiť, no 8 termín sa mu stal osudným. Do poslednej minúty vrah trval na svojej nevine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies