SHMÚ varuje pred silnými búrkami, môžu padať aj krúpy

NETKY.SK • 9 August 2013, 07:47 • 2 min
SHMÚ varuje pred silnými búrkami, môžu padať aj krúpy

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silnými búrkami s krúpami, ktoré sa môžu dnes objaviť v niektorých častiach Slovenska.

slovakia

left justify in out

Výstrahu druhého stupňa pred búrkami vydal SHMÚ pre Oravu, Kysuce, Považie, Hornú Nitru, Turiec, Liptov, ale aj Záhorie či Bratislavu. Búrky sa môžu vyskytnúť v tých oblastiach v piatok v čase od 11:00 do 22:00, uvádza SHMÚ na svojej internetovej stránke.

S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi od 30 do 50 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 23 až 28 m/s. Pri takýchto búrkach je možný výrazný prechodný vzostup hladiny riek a potokov, objaviť sa môže aj stekanie vody a bahna zo svahov, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov. Výstraha prvého stupňa pred búrkami na piatok platí pre časť stredného a západného Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies