Z Wu-chanu hlásia po vyše mesiaci prvý prípad nového koronavírusu

NETKY.SK • 10 Máj 2020, 18:36 • 2 min
Z Wu-chanu hlásia po vyše mesiaci prvý prípad nového koronavírusu

ŠANGHAJ - Čínske úrady v nedeľu oznámili po vyše mesiaci prvý prípad ochorenia COVID-19 v meste Wu-chan, ktoré sa koncom minulého roka stalo epicentrom celosvetovej pandémie, píše agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Národný zdravotný výbor Čínskej ľudovej republiky tiež informoval o prvom dvojcifernom náraste počtu prípadov ochorenia COVID-19 v krajine za takmer desať dní, pričom uvádza, že potvrdených bolo 14 nových prípadov. Podľa výboru boli dva prípady dovezené do krajiny zo zahraničia.

 

Vírus sa prvýkrát objavil vo Wu-chane, hlavnom priemyselnom a dopravnom centre v strednej časti Číny, v decembri minulého roka.

 

 

Odvtedy sa ním nakazili takmer štyri milióny ľudí na celom svete, vyžiadal si viac ako 270.000 životov a ochromil globálnu ekonomiku.

 

V Číne sa od vypuknutia pandémie nakazilo novým koronavírusom 82.901 ľudí a 4633 nákaze podľahlo. Už takmer mesiac nie sú z Číny hlásené žiadne nové úmrtia v dôsledku tohto ochorenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona