AKTUALIZÁCIA Zmení sa opäť Bratislava na bojisko? Na 17. novembra je ohlásená ďalšia protivládna demonštrácia

NETKY.SK • 11 November 2020, 06:43 • 2 min
AKTUALIZÁCIA Zmení sa opäť Bratislava na bojisko? Na 17. novembra je ohlásená ďalšia protivládna demonštrácia

BRATISLAVA - V utorok 17. novembra sa má v Bratislave konať ďalší protest proti obmedzeniam súvisiacim s koronavírusom. Podľa organizátorov, ktorí o tom informujú na sociálnej sieti, sa má začať o 15:00 na bratislavskej Hlavnej stanici. Slovenská polícia už ohlásila, že je takticky pripravená na túto demonštráciu.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 11. novembra 12:28

Po provom proteste tohto typu, ktorý sa konal pred Úradom vlády SR 17. októbra, polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa, spáchaného počas núdzového stavu, 31-ročného občana Českej republiky Pavla R a 31-ročného Martina J. z okresu Poprad. Obvinený občan ČR je momentálne stíhaný väzobne.

 

Demonštrantom hrozia vysoké tresty

„Osoby, ktoré útočili na príslušníkov Policajného zboru, iných verejných činiteľov a techniku, sú podozrivé zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa počas núdzového stavu, s predpokladanou sadzbou trestu odňatia slobody na 12 až 25 rokov alebo doživotie,“ uviedla polícia.

 

Minister vnútra SR Roman Mikulec už stihol informovať, že polícia je taktiicky pripravená na tento ohlásený protest obmedzeniam epidemiologickým opatreniam. Ľudí, ktorí sa plánujú na demonštrácii zúčastniť, vyzval, aby „mali rozum“ a ešte viac nezhoršovali epidemiologickú situáciu na Slovensku. Zdôraznil, že v čase núdzového stavu hrozia protestujúcim vysoké sankcie.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA Pred Úradom vlády došlo k potýčke medzi políciou a protestujúcimi chuligánmi, špeciálny tím proti nim použil vodné delo

 

Zmení sa Hodžovo námestie na bojisko?

Na sociálnych sieťach sa šíri výzvy, ktorá pozýva ľudí v čase pandémie nového koronavírusu, aby sa zúčastnili demonoštrácie proti vláde Igora Matoviča. Tá by sa bude konať na Hožďovom námestí, pred prezidentským palácom.

 

Organizátori požadujú zrušenie núdzového stavu a zákaz vychádzania v čase, kedy sa ešte nepodarilo stabilizovať epidemiologickú situáciu a dostať pod kontrolu šírenie koronavírusu. Zároveň odsudzujú celoplošné testovanie, ktoré odhalilo nemalý počet infekčných osôb bez príznakov.

 

Tí sa následne izolovali s cieľom ďalej nešíriť COVID-19. Tento najväčší logistický projekt na Slovensku bol zároveň ostro sledovaný v zahraničí, pričom ho už aplikovali aj v britskom Liverpoole. Je preto nepochopiteľné, čo tejto hŕstke ľudí vlastne prekáža, keďže celoplošné testovanie prinieslo viac pozitív ako negatív. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Rezort vnútra si "posvieti" na demonštrantov z pred úradu vlády. Mikulec tvrdí, že sa spravodlivosti nevyhnú

 

Smer - SD ohlásila účasť

Účasť na proteste potvrdili aj predstavitelia opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD). „Ak ľudia nesúhlasia s vládnutím Igora Matoviča, mali by 17. novembra prísť a vysloviť svoj názor. Pokojným a demokratickým spôsobom, aby nedali Matovičovi dôvod na ďalší brutálny zásah," uviedli predstavitelia Smeru-SD vo videu na sociálnej sieti.

 

Svoju účasť zatiaľ nepotvrdila strana Kotlebovci - Ľudová strana Slovensko na čele s Marianom Kotlebom, je však veľmi pravdepodobné, že si demonštráciu nenechajú ujsť podobne ako tomu bolo pri proteste pred Úradom vlády, ktorá sa zmenil na bojisko fašistov a ultras.  

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies