Navarte si s Netkami ! Sezóna medvedieho cesnaku je tu! Pripravte si z neho lahodný krém s parmezánom

NETKY.SK • 25 Marec 2023, 12:00 • 2 min
Navarte si s Netkami ! Sezóna medvedieho cesnaku je tu! Pripravte si z neho lahodný krém s parmezánom

Obyčajný cesnak pozná snáď každý. Na jar však viac slávy žne jeho "divoký" braček. Ako pesto, bylinkové maslo alebo sparený. Medvedí cesnak sa v slovenských kuchyniach teší stále väčšej obľube. Je fantastický do nátierok z tvarohu či polievok.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

 

medvedí cesnak

1 liter zeleninového vývaru

5 zemiakov

1 šalotka

1 PL masla

200 ml suchého bieleho vína

200 ml smotany na šľahanie

1/4 KL mletého muškátového orieška

50 g parmezánu

mleté čierne korenie

soľ

 

Postup:

 

Šalotku nadrobno nakrájame a opražíme ju v hrnci na rozpálenom masle. Pridáme k nej olúpané zemiaky nakrájané na kocky, ktoré krátko orestujeme. Prilejeme víno a necháme ho chvíľu povariť, aby sa zbavilo alkoholu. Potom prilejeme vývar a na miernom ohni varíme, dokým zemiaky nezmäknú. Medzitým si umyjeme medvedí cesnak a nahrubo ho nakrájame. Pridáme h odo polievky, krátko cca 2 minúty povaríme a polievku rozmixujeme na hladký krém. Pridáme smotanu, ohrejeme ju, dochutíme soľou, korením a mletým muškátovým orieškom. Polievku servírujeme v miskách posypanú parmezánom. Taktiež môžeme použiť opečenú bagetu alebo dokonca údeného lososa.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies