Bašternák to zrejme nebude mať také jednoduché! Vyšetrovateľ navrhol podať na neho ďalšiu obžalobu

NETKY.SK • 27 Január 2022, 14:59 • 2 min
Bašternák to zrejme nebude mať také jednoduché! Vyšetrovateľ navrhol podať na neho ďalšiu obžalobu

BRATISLAVA - Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru SR informovala, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry navrhuje podanie obžaloby na Ladislava Bašternáka v súvislosti s bytovým komplexom Bonaparte.

slovakia

left justify in out

„Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry dnes ukončil vyšetrovanie v súvislosti s bytovým komplexom Bonaparte, kde je obvinený Ladislav Bašternák, návrhom na podanie obžaloby a spis predložil príslušnému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry," uviedla Dobiášová.

 

img

 

„Prokurátor po preštudovaní veci rozhodne vzhľadom na rozsah a zložitosť spisového materiálu v primeranej lehote o ďalšom postupe," reagoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

 

V inej ekonomickej kauze Ladislava Bašternáka podmienečne prepustili z väzenia na slobodu v stredu (26. 1.). Čelí aj obžalobe pre zločin krátenia dane a poistného v prípade neoprávnenej daňovej vratky súvisiacej s kúpou bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence.

 

Koaličný poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) podal v zmysle Trestného poriadku podnet ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej  (SaS), aby podala dovolanie proti rozhodnutiu o prepustení podnikateľa Ladislava Bašternáka na slobodu. Ako informoval v tlačovej správe, podmienečné prepustenie odsúdeného považuje vzhľadom na rozsah jeho trestnej činnosti a dĺžku odpykaného trestu za výsmech spravodlivosti.

 


„Trestný poriadok umožňuje ministrovi spravodlivosti podať dovolanie voči takémuto rozhodnutiu, a to len na základe podnetu. Práve preto podávam podnet ministerke Kolíkovej, aby podala dovolanie proti rozhodnutiu Krajského súdu v Trenčíne, aby si pán Bašternák odpykal celý trest.“ vysvetlil Šeliga. Doplnil, že nepopiera, že existuje nárok na to, aby každý prípad prehodnotil súd a mohol rozhodnúť o podmienečnom prepustení. Na druhej strane štát má podľa neho rovnako právo využiť všetky svoje legálne práva na to, aby ukázal, že to myslí v boji s trestnou činnosťou a trestaním páchateľov, prepojených na vrcholných politikov, vážne.
 

Prečítajte si: Ladislav Bašternák je na slobode



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies