Halák pokračuje vo skvelých výkonoch, vychytal Vegas

NETKY.SK • 22 Január 2020, 09:06 • 2 min
Halák pokračuje vo skvelých výkonoch, vychytal Vegas

BOSTON - Medvede na domácom ľade dokázali aj s dvoma Slovákmi v zostave vyhrať nad nepríjemnými Golden Knights v nočnom zápase NHL. Výraznou mierou sa na výsledku podieľal slovenský brankár Jarolav Halák.

slovakia

left justify in out

Plnohodnotná náhrada

Pre zranenie Tukku Raska sa Halák opäť postavil do bránky Bostonu od začiatku zápasu. Počas 60 minút na ľade si dokázal pripísať 27 zákrokov z 29 striel, čo predstavuje úspešnosť 93,1%. Rodák z Bratislavy dokonca pridal aj asistenciu pri jednom z gólov, čo sa mu podarilo už druhýkrát v sezóne. Celkovo v bránke Bruins zaznamenal dvanáste víťazstvo v aktuálnej sezóne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jaroslav Halak (@halak4vezina),

 

Skóroval aj Krejčí

Boston vyhral iba druhýkrát z ostatných piatich zápasov. Domáci išli do poslednej tretiny s mankom jedného gólu, ale v 45. min Jake DeBrusk vyrovnal na 2:2 a v čase 52:18 min český útočník David Krejčí dvanástym gólom v sezóne zariadil triumf Bostonu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Boston Bruins (@nhlbruins),

 

Halák s asistenciou

Na zásahu DeBruska mal veľký podiel aj Halák, ktorý prihrávkou o mantinel našiel pred útočnou modrou čiarou Charlieho Coyla. Ten "nabil" do nájazdu DeBruskovi, ktorý parádne trafil medzi spojnicu žŕdok. Pri víťaznom góle Krejčí upratal do odkrytej bránky viackrát odrazený puk po strele Brandona Carla. Kapitán "medveďov" Zdeno Chára odohral 18:32 min s bilanciou 2 strely na bránku, 1 "hit", 2 trestné minúty a 1 mínusový bod. 

 

 

Bolo to nacvičené
"Bolo to ako v tréningu pred niekoľkými dňami. Nacvičovali sme brejkové situácie aj s použitím brankára. Halák to rozohral na Coyla a zafungovalo to," povedal DeBrusk o svojom góle, na ktorom asistoval aj slovenský gólman Bruins. 

 

 

Oddych 

Tridsaťštyriročný Halák je v čase zranenia Tuukku Raska jednotkou v bránke Bostonu. Aktuálne odchytal piaty zápas za sebou. "Veľmi sme chceli zvíťaziť pred prestávkou, ktorú vyplnia zápasy All-Star. Teraz si môžeme užiť krátky oddych o trochu viac," skonštatoval Krejčí podľa portálu NHL.com.

 


Výsledky nočných zápasov NHL:

Boston - Vegas 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Zdeno Chára (Boston) odohral 18:32 min, 2 strely na bránku, 1 "hit", 2 trestné minúty, 1 mínusový bod, Jaroslav Halák (Boston) odchytal 60 minút, 1 asistencia, 27 zásahov z 29 striel, úspešnosť 93,1%

New York Rangers - New York Islanders 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Carolina - Winnipeg 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Philadelphia - Pittsburgh 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Chicago - Florida 3:4 (0:0, 1:4, 2:0)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona