Severokórejský vodca Kim Čong-un vyjadril Putinovi pri príležitosti Dňa Ruska plnú podporu

NETKY.SK • 12 Jún 2023, 10:30 • 2 min
Severokórejský vodca Kim Čong-un vyjadril Putinovi pri príležitosti Dňa Ruska plnú podporu

PCHJONGJANG - Severokórejský vodca Kim Čong-un v pondelok zagratuloval ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi pri príležitosti štátneho sviatku Dňa Ruska a uviedol, že Pchjongjang "plne podporuje" Moskvu.

slovakia

left justify in out

Severokórejský vodca Kim Čong-un v pondelok zagratuloval ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi pri príležitosti štátneho sviatku Dňa Ruska a uviedol, že Pchjongjang "plne podporuje" Moskvu. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

 

Kim vo svojej gratulácii, ktorú zverejnila severokórejská štátna tlačová agentúra KCNA, priamo nespomenul ruskú inváziu na Ukrajinu, no ocenil Putinove "správne rozhodnutie zmariť stupňujúce sa hrozby nepriateľských síl". Severokórejský ľud podľa jeho slov poskytuje Moskve "plnú podporu a solidaritu" v boji za ruské záujmy. Kim zároveň vyzval na užšiu strategickú spoluprácu medzi oboma krajinami. KĽDR považuje rusko-ukrajinský konflikt za vojnu v záujme Západu, ktorej cieľom je zničiť Rusko, pripomína AFP.

 

Spojené štáty v januári obvinili KĽDR z poskytovania munície pre ruskú žoldniersku Vagnerovu skupinu, ktorá Rusku pomáha v bojoch na Ukrajine. Pchjongjang to však poprel. Washington v marci uviedol, že Rusko sa aktívne snaží získať zbrane od KĽDR výmenou za potravinovú pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies