VOĽBY 2020: I. Matovič si myslí, že so zostavovaním vlády netreba čakať

NETKY.SK • 1 Marec 2020, 11:35 • 2 min
VOĽBY 2020: I. Matovič si myslí, že so zostavovaním vlády netreba čakať

BRATISLAVA - Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič si myslí, že so zostavovaním vlády netreba čakať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V nedeľnej povolebnej diskusnej relácii TV Markíza však zdôraznil, že vládu "nechcú skladať za pomoci médií". Mieni, že súčasťou vládneho programu by mali byť aj výsledky internetovej ankety rozhodni.to, ktoré hnutie zverejnilo krátko pred voľbami do Národnej rady (NR) SR. Deklaroval, že chce, aby kabinet vydržal celé volebné obdobie.

 

img

 

"Každý z nás má predstavu, niekde to bude možno kolidovať," reagoval Matovič na otázku rozdelenia ministerstiev s dôvetkom, že niekde to možno bude "bezprizorné". V pozícii ministra zdravotníctva si však vie predstaviť Mareka Krajčího (OĽaNO). Chce, aby nad ministerstvami fungovala nezávislá kontrola. Uviedol tiež, že spraví "všetko pre to", aby vláda vydržala štyri roky.

 

img

 

Predseda SaS Richard Sulík si myslí, že sa budú vedieť dohodnúť. Ak by zostavovanie vlády trvalo aj dva mesiace, nešlo by podľa jeho slov o "žiadnu tragédiu". Sulík si vie predstaviť, že by bol aj v inej funkcii ako na poste ministra financií.

 

Rovnako predseda Za ľudí Andrej Kiska si myslí, že si najprv treba sadnúť a rokovať. Poznamenal, že ho Matovič na zostavenie vlády nepotrebuje.

 

 

img

 

O zostavení vlády chce I. Matovič rokovať s B. Kollárom

 

Líder OĽaNO Igor Matovič potvrdil, že chce o zostavení vlády rokovať aj s hnutím Sme rodina. Rokovania so Smerom-SD vylúčil. Povedal to v diskusnej relácii televízie Markíza. Ponuku od Matoviča vstúpiť do vlády líder hnutia Boris Kollár ešte nedostal.

 

"Chcel by som byť dobrým premiérom. Chcem, aby si aj tí voliči, ktorí nás nevolili, povedali, že je to dobrá vláda. Po tomto túžim a to je cieľ, ktorý ma ženie dopredu," uviedol Matovič.

 

Kollár hovorí, že Sme rodina sa bude snažiť vytvoriť vládu. Chce, aby sa strany o možnej spolupráci na podmienkach najprv porozprávali medzi sebou. Zopakoval, že nová vláda by podľa neho nemala otvárať kultúrno-etnické otázky, rušiť sociálne opatrenia, dôležitá je preňho tiež výstavba nájomných bytov.

 

img

Kollár nespresnil, či by mal záujem o post predsedu parlamentu. Za ministra dopravy by za svoju stranu nominoval napríklad Štefana Holého, ak by hnutie dostalo silový rezort, mohol by ho podľa neho viesť Milan Krajniak.

 

Lídri strán OĽaNO, Sme rodina, SaS, Za ľudí sú za to, aby sa zaviedli previerky sudcov, ktoré by mali prispieť k očiste justície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies