Severoírska polícia zabránila hromadnej bitke tínedžerov zvolanej cez internet

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 09:07 • 2 min
Severoírska polícia zabránila hromadnej bitke tínedžerov zvolanej cez internet

BELFAST - Severoírska polícia zabránila hromadnej bitke, ktorá sa mala odohrať v uliciach Belfastu za účasti asi 200 mladých ľudí, a zatkla aj predpokladaných organizátorov akcie - dve tínedžerky, ktoré ju zvolali prostredníctvom sociálnych sietí.

slovakia

left justify in out

Na ich podnet sa v nedeľu popoludní v centre Belfastu zišlo okolo 200 ľudí. Na mieste bolo pristavených niekoľko policajných áut a desiatky policajtov, aby zabránili združovaniu mládeže a tým aj hromadnej bitke. Napriek prítomnosti polície však k potýčkam došlo, napísal denník Guardian.


Polícia neskôr v osobitnom vyhlásení varovala, že všetkým osobám, ktoré sa zapojili alebo zapoja do podobných akcií, hrozí trestnoprávny postih.


Upozornila, že podobné predpripravené bitky sú veľmi nebezpečné a "skutočne hlúpe", pričom tínedžerom v nich hrozí nielen zranenie, ale aj záznam v registri trestov. "Treba s tým okamžite prestať," zdôraznila polícia vo svojom vyhlásení.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies