Severná Kórea zasiahla balistickou strelou svoje vlastné mesto

NETKY.SK • 5 Január 2018, 08:44 • 2 min
Severná Kórea zasiahla balistickou strelou svoje vlastné mesto

SOUL - Severná Kórea pri nevydarenej skúške balistickej strely vlani zasiahla jedno zo svojich vlastných miest.

slovakia

left justify in out

Balistickú strelu stredného doletu Hwasong-12 vypálili z leteckej základne Pukčchang 28. apríla. Strela letela približne 38 kilometrov severovýchodným smerom a dopadla na mesto Tokčchon. Strela zasiahla komplex priemyselných alebo poľnohospodárskych budov v meste.

 

Či si incident vyžiadal aj obete, nie je známe. Podľa družicových záberov sa neďaleko miesta dopadu nachádzajú aj obytné a obchodné budovy, informovala v piatok spravodajská stanica Sky News s odvolaním sa na správu webových novín The Diplomat.

 

Spojené štáty a ďalšie krajiny sa snažia odradiť Severnú Kóreu a jej vodcu Kim Čong-una od pokračovania v jadrovom programe. Pchjongjang a Washington sa tiež dostávajú do vzájomných slovných potýčok, vyhrážajúc sa zničením toho druhého. Americký prezident Donald Trump opakovane označil Kim Čong-una za "raketového mužíčka".

 

Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) prijala pozvanie juhokórejských predstaviteľov na stretnutie na vysokej úrovni, ktoré sa uskutoční nasledujúci utorok. Pchjongjang a Soul sa tak zídu na prvých rokovaniach po viac než dvoch rokoch.

 

Obe strany budú hovoriť o možnej účasti severokórejských športovcov na februárových zimných olympijských hrách v Pchjongčchangu a o zlepšení bilaterálnych vzťahov. Stretnú sa v dedine Pchanmundžom v demilitarizovanej zóne. Kim vyjadril pripravenosť na dialóg vo svojom novoročnom prejave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies