Ďaľšie vykolajenie vlaku s nebezpečnými chemikáliami v Amerike

NETKY.SK • 17 Február 2023, 12:07 • 2 min
Ďaľšie vykolajenie vlaku s nebezpečnými chemikáliami v Amerike

Stalo sa tak necelé dva týždne po tom, čo sa vo východnej Palestíne v štáte Ohio vykoľajil nákladný vlak, ktorý chrlil toxické chemikálie, čo vyvolalo masívny požiar a viedlo k evakuácii v oblasti. Vykolajený vlak v Detroite patrí rovnakej spoločnosti ako vlak v Ohiu.

slovakia

left justify in out

K vykoľajeniu došlo okolo 8:45 v oblasti Huron River Drive medzi cestami Martinsville a Haggerty v meste Van Buren, asi 50 kilometrov západne od centra Detroitu, uviedla miestna polícia.

Letecké zábery ukázali najmenej šesť vagónov mimo koľajníc. Nehoda poškodila koľaje a od vagónov sa odtrhlo niekoľko sád kolies.

 

Podľa správy WXYZ úradníci uviedli, že neboli hlásené žiadne zranenia a neexistuje žiadny dôkaz o úniku nebezpečných chemikálií.

"V tejto chvíli si nikto nie je vedomý úniku nebezpečných materiálov, auto prevážajúce nebezpečný materiál bolo postavené do vzpriamenej polohy a je odstraňované z priestoru ostatných vykoľajených áut a EPA vysiela tím na zaistenie verejnej bezpečnosti," Vo vyhlásení to uviedla poslankyňa Debbie Dingell, demokratka, ktorej kongresový obvod zahŕňa štvrť Van Buren.

 

Príčina vykolajenia nie je bezprostredne známa.

Michiganské ministerstvo životného prostredia, Veľkých jazier a energetiky uviedlo, že neexistujú žiadne náznaky ohrozenia verejnosti.

Na miesto boli vyslaní úradníci, aby to vyšetrili.

Nehoda spôsobila uzávierky cesty a vodičov vyzvali, aby sa vyhýbali tejto oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies