Brazílsky futbalista Vinicius sa pridá k obnovenej skupine bojujúcej proti rasizmu vo futbale

NETKY.SK • 16 Jún 2023, 13:00 • 2 min
Brazílsky futbalista Vinicius sa pridá k obnovenej skupine bojujúcej proti rasizmu vo futbale

ZÜRICH - Brazílsky futbalista Vinicius Junior z Realu Madrid sa pridal k obnovenej pracovnej skupine, ktorá bojuje proti rasizmu vo futbale.

slovakia

left justify in out

Brazílsky futbalista Vinicius Júnior z Realu Madrid sa pridal k obnovenej pracovnej skupine, ktorá bojuje proti rasizmu vo futbale. Informovalo vo štvrtok vedenie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

 

Dvadsaťdvaročný útočník, bol počas sezóny terčom rasistických urážok zo strany fanúšikov na španielskych štadiónoch. "Neexistuje futbal, ak existuje rasizmus! Posilníme spoluprácu s hráčmi v tejto kľúčovej téme. Som rád, že Vinícius prijal členstvo v pracovnej skupine, ktorá bude zahŕňať ďalších dôležitých hráčov. Budeme sa snažiť vypracovať konkrétne a účinné opatrenia na eliminovanie rasizmu vo futbale raz a navždy," citovala agentúra AP prezidenta FIFA Gianniho Infantina.

 

FIFA vytvorila pracovnú skupinu proti rasizmu v roku 2013, rok po známom rasistickom incidente, ktorý sa v Taliansku týkal stredopoliara Kevina-Princea Boatenga. Tridsaťšesťročný ghanský reprezentant spolupracoval s pracovnou skupinou, ktorú FIFA ukončila v roku 2016. FIFA vtedy uviedla, že pracovná skupina splnila svoje dočasné poslanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies