Obrovská rana pre Juventus. Pre Federica Chiesu skončila sezóna!

NETKY.SK • 10 Január 2022, 14:19 • 2 min
Obrovská rana pre Juventus. Pre Federica Chiesu skončila sezóna!

TURÍN – Taliansky Juventus síce vo včerajšom šlágri Serie A zvíťazil v ťažkom zápase na ihrisku AS Rím, prišiel však o svojho najlepšieho hráča, ktorý sa v tejto sezóne na trávniku už neobjaví.

slovakia

left justify in out

Stará dáma v súboji s mužstvom Josého Mourinha prehrávala už 3:1, v priebehu deviatich minút však dokázala otočiť na konečný výsledok 3:4. K obratu neprispel Federico Chiesa, ktorý si poranil koleno a na trávniku ho nahradil Dejan Kulusevski. Následné vyšetrenia ukázali, že ide o natrhnutý predný skrížený väz. Dvadsaťštyriročný futbalista v najbližších dňoch podstúpi operáciu, ktorá ho z akcie vyradí približne na šesť mesiacov.

 

 

Zranenia takéhoto typu bývajú pre futbalistov najnepríjemnejšie, pretože rehabilitácia je dlhá a predovšetkým ofenzívni futbalisti sa po návrate nie vždy dokážu vrátiť na svoju predošlú úroveň. Dlhodobé zranenia poznačili napríklad kariéru útočníka Giuseppeho Rossiho a svoje skúsenosti s úrazmi kolena má aj mladý Nicolo Zaniolo.

 

 

Fanúšikovia Juventusu majú po zranení Chiesu hlavu v smútku, pretože v tejto sezóne mal vynikajúcu formu a bol najlepším hráčom klubu, ktorý v najvyššej talianskej súťaži zaostáva za očakávaniami a momentálne mu patrí 5. miesto v tabuľke. Juventus navyše čaká osemfinálová fáza Ligy majstrov a strata Chiesu bude citeľným oslabením. Situácia pripomína rok 1999 a zranenie Alessandra Del Piera, ktorý v tom čase patril medzi najlepších hráčov na svete a hoci sa po návrate dokázal udržať medzi špičkou, po strate rýchlosti musel zmeniť svoj štýl hry.

 

 

Chiesa tak nepomôže ani talianskej reprezentácii v marcovej baráži o postup na majstrovstvá sveta do Kataru. Úradujúci majstri Európy si zmerajú sily so Severným Macedónskom, v prípade víťazstva budú o účasť na finálovom turnaji bojovať s lepším z dvojice Portugalsko – Turecko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies